Ελλάδα: Χιλιάδες κατασχεμένα αυτοκίνητα περιμένουν ιδιοκτήτη - Πού βρίσκονται

ΟΔΔΥ δημοπρασία αυτοκινήτων

Νεκροταφείο αυτοκινήτων θυμίζει μία μάντρα του πρώην ΟΔΔΥ στη Θεσσαλόνικη, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Αυτοκίνητα «ωρολογιακές βόμβες» και εστίες μόλυνσης έχουν κατακλύσει μια έκταση 80 στρεμμάτων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία μάντρα του πρώην Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ), όπου «κείτονται» περίπου 1.500 οχήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι κατασχεμένα από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, είτε έχουν εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες.

Παράλληλα, στη μάντρα καταλήγουν και τα οχήματα δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους και αποσύρονται από την κυκλοφορία.

Τα ΙΧ των οποίων η κατάσταση είναι σχετικά καλή βγαίνουν σε πλειστηριασμούς για ιδιώτες, την ίδια ώρα που τα ακατάλληλα παίρνουν τον δρόμο της διάλυσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τοπίο παραπέμπει σε… πυριτιδαποθήκη που είναι έτοιμη εκραγεί, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό το «νεκροταφείο» αυτοκινήτων βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από σχολείο με 750 παιδιά.

Κραυγή αγωνίας ύψωσε μιλώντας στο Open και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης.

«Παλιά το Ο.Δ.Δ.Υ βρισκόταν στον Εύοσμο, όμως μεταφέρθηκε εδώ καθώς μεγάλωσε εκεί ο αστικός ιστός. Ακριβώς το ίδιο γίνεται και εδώ. Είμαστε κοντά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και μελλοντικό πάρκο, δίπλα σε ένα σχολικό συγκρότημα που φοιτούν 750 παιδιά. Είναι κατασχεμένα αυτοκίνητα. Υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία. Σκουριάζουν και σαπίζουν. Πολύ λίγα βρίσκουν το δρόμο τους.

Έρχονται προσωρινά, αλλά δυστυχώς παραμένουν για χρόνια και υπάρχουν διαρροές από λάδια, βενζίνες, και να βλέπουμε καταστάεις απίστευτες, δηλαδή να μπαίνουν μέσα, να κλέβουν και να ξαναβγαίνουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα τελευταία βελτιώθηκε η κατάσταση, αλλά είμαστε στον αστικό ιστό. Όλη αυτή η περιοχή έχει μπει στο σχέδιο πόλης το σημείο, υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή και δίπλα θα γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο. Δεν μπορεί να παραμείνει εδώ. Πρέπει να μεταφερθεί. Οι σύλλογοι και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται δικαιολογημένα διότι είναι ένα νεκροταφείο μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι ΟΔΔΥ έχει πλέον συγχωνευθεί με το Α’ Τελωνείο Εισαγωγών – Εξαγωγών Θεσσαλονίκης και υπόκειται στην υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ