Ελλάδα: Έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έβγαλε όπλο -Πώς και γιατί συνέβη

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Απίστευτες καταστάσεις σημειώθηκαν σε επίσημο συνεργείο μάρκας αυτοκινήτου, όταν στο σημείο μετέβη ανεξάρτητος έμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ ο οποίος διαπληκτίστηκε με τους τεχνικούς απειλώντας τους, μάλιστα, με όπλο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του carandmotor.gr, την Τρίτη 25 Απριλίου, υποψήφιος αγοραστής εισαγόμενου μεταχειρισμένου επαγγελματικού μάρκας Ford επισκέφτηκε επίσημη κάθετη μονάδα της εταιρείας προκειμένου να ελεγχθεί το όχημα το οποίο ενδιαφερόταν να αγοράσει από ανεξάρτητο έμπορο.

Στόχος του υποψήφιου πελάτη ήταν να διαπιστωθεί αν τα χιλιόμετρα που αναγράφονταν στο καντράν, τα έγγραφα τελωνισμού και τα βιβλία service του εν λόγω οχήματος ανταποκρίνονταν στα πραγματικά διανυθέντα χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τεχνικός της Ford που ανέλαβε να διασταυρώσει τα στοιχεία, ανακάλυψε ότι το επαγγελματικό όχημα είχε δεχθεί παραποίηση χιλιομέτρων και ειδικότερα ότι στον πίνακα οργάνων του οχήματος αναγράφονταν τα χιλιόμετρα που, στην πραγματικότητα, είχε διανύσει το όχημα πριν από 2,5 χρόνια.

Μην ξεχνάμε ότι η Ford έχει πανευρωπαϊκό ψηφιακό αρχείο, όπου κρατά πληθώρα δεδομένων, μεταξύ των οποίων και για τα διανυθέντα χιλιόμετρα των οχημάτων της.

Εμφανώς απογοητευμένος, ο υποψήφιος πελάτης επικοινώνησε με τον έμπορο από τον οποίο θα αγόραζε το συγκεκριμένο όχημα, ζητώντας του εξηγήσεις, αλλά και κάποια έγγραφα και πιστοποιητικά που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι τα χιλιόμετρα δεν είχαν γυριστεί.

Βρισκόμενος σε πραγματικά έξαλλη κατάσταση, ο έμπορος μετέβη στην επίσημη κάθετη μονάδα της μάρκας και με απειλητικό ύφος άρχισε να διαπληκτίζεται με τους τεχνικούς της Ford, με το πρόσχημα ότι τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά που του ζητήθηκαν εμπεριείχαν προσωπικά δεδομένα.

Κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν, με τον έμπορο να απειλεί τους τεχνικούς με όπλο. Στο σημείο έφτασαν με απειλητικές διαθέσεις και δύο ακόμα άτομα του εμπόρου. Οι άνθρωποι, ωστόσο, της κάθετης μονάδας είχαν προλάβει να ειδοποιήσουν τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του εμπόρου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το συγκεκριμένο συμβάν καταδικάστηκε από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) που μεταξύ άλλων αναφέρει:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές ανεξάρτητων εμπόρων αυτοκινήτων και καλούμε όλους να συνεργαστούν ώστε να εντοπιστούν λύσεις και να εξωθηθούν εκτός της αγοράς αυτοκινήτου «επιχειρηματίες» με τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ