Ελλάδα: Δείτε πώς γίνεται ο απεγκλωβισμός μετά από ατύχημα -Εντυπωσιακό βίντεο

απεγκλωβισμός οδηγού πυροσβεστική

Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δείχνει τον τρόπο που γίνεται τόσο η κατάσβεση φωτιάς όσο και ο απεγκλωβισμός οδηγού.

Με τα τροχαία ατυχήματα να αποτελούν «ανεπούλωτη πληγή» στη χώρα μας, οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης δίνουν καθημερινά μάχη προκειμένου να αποτρέψουν την απώλεια ζωών στην άσφαλτο.

Καθοριστική συμβολή έχει και η πυροσβεστική υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας σπεύδουν στα σημεία όπου έχουν προκληθεί τροχαία ατυχήματα και επιχειρούν με αυτοθυσία, μαχόμενοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

τροχαίο ατύχημα απεγκλωβισμός Πτολεμαίδα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον τρόπο δράσης των πυροσβεστικών δυνάμεων δείχνει ένα βίντεο από την άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22-03 στη διασταύρωση της πρώην ΑΕΒΑΛ.

Στο βίντεο της ενημερωτικής ιστοσελίδας Eordaialive.com οι άνδρες της Τροχαίας συμμετέχουν σε άσκηση ετοιμότητας μετά από τροχαίο ατύχημα που περιλαμβάνει τόσο τον απεγκλωβισμό ενός οδηγού όσο και την κατάσβεση πυρκαγιάς.

τροχαίο ατύχημα απεγκλωβισμός Πτολεμαίδα

Η επέμβαση έγινε με τέσσερα οχήματα. Φέροντας μάνικες, μία ομάδα πυροσβεστών κατευθύνεται προς το όχημα το οποίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ μια άλλη ομάδα σπεύδει στο όχημα όπου υπάρχει εγκλωβισμένος οδηγός.

Με δεδομένη ότι η πρόσβαση στην καμπίνα του οχήματος είναι αδύνατη, οι πυροσβέστες πρέπει να αποκόψουν μέρη του αμαξώματος. Κάνοντας χρήση ειδικών κοπτικών εργαλείων, καταφέρνουν να αφαιρέσουν – μεταξύ άλλων- το παρμπρίζ και τις θύρες του οχήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν συνεχεία εισέρχονται μέσα στην καμπίνα και αφού περνούν ένα κολάρο γύρω από τον λαιμό του οδηγού, τον απομακρύνουν με προσεκτικές κινήσεις από το όχημα ώστε να ακολουθήσει η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ