Τέλος τα φθαρμένα και ακατάλληλα ελαστικά -Που ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι

Ελαστικά

Με ουσιαστικούς ελέγχους οι οποίοι θα εστιάζουν στην κατάσταση των ελαστικών επιχειρούν οι ιταλικές αρχές να ενισχύσουν την καμπάνια για την οδική ασφάλεια.

Στη χώρας μας έχουμε συνηθίσει τους τροχονομικούς ελέγχους να έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, τοποθετώντας στο στόχαστρό τους πολύ συγκεκριμένες παραβάσεις η βεβαίωση των οποίο πραγματοποιείται εύκολα και… άκοπα, χωρίς ωστόσο να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην κουλτούρα των οδηγών.

Ευτυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες χώρες του Δυτικού Κόσμου, όπου οι έλεγχοι της τροχαίας είναι συστηματικοί και προσανατολισμένοι στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Έτσι, λοιπόν, μετά από μια διακοπή δύο ετών, η οποία προκλήθηκε εξαιτίας των περιορισμούς στην κυκλοφορία που προκάλεσε το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, οι αρχές της γειτονικής Ιταλίας θέτουν και πάλι σε εφαρμογή τους εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φθαρμένων ή ακατάλληλων ελαστικών οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ελαστικά

Η συγκεκριμένη δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της καμπάνιας η οποία ονομάζεται Safe Holidays και προβλέπει τη διενέργεια περισσότερων από 12.000 οχημάτων.

Ο έλεγχοι θα εντοπίζουν φθορές στο πέλμα ή σε άλλα τμήματα του ελαστικού, τυχόν λανθασμένη τοποθέτηση ή ακόμα και την καταλληλόλητά τους για τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, με δεδομένο ότι στην ιταλική επικράτεια η χρήση των θερινών ελαστικών γίνεται υποχρεωτική από τις 15 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχους ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί το 2019, στην ιταλική επικράτεια είχε αποδειχθεί ότι έως και το 20% των οχημάτων έφεραν φθαρμένα ελαστικά, ενώ το ποσοστό εκείνων που παρέμεναν με τα χειμερινά ελαστικά έφτανε το 36%.  

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ