Έκθεση Αυτοκινήτου Παρισιού - Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της Renault

renault 5 concept

Δυναμική είναι η παρουσία του ομίλου της Renault στο Σαλόνι του Παρισιού με τους Γάλλους να παίζουν «εντός έδρας» και να αποκαλύπτουν τα μελλοντικά τους σχέδια. To carandmotor.gr είδε από κοντά τα νέα γαλλικά μοντέλα.

Οι Renault, Dacia, Alpine και Mobilize, δίνουν το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού με τέσσερα εντυπωσιακά περίπτερα, έκτασης άνω των 3.000τ.μ., παρουσιάζοντας μια σειρά από παγκόσμιες πρεμιέρες, νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες.

Η κάθε μάρκα θα παρουσιάσει τουλάχιστον μία παγκόσμια αποκλειστικότητα (σε μορφή πρωτότυπου ή εκθεσιακού μοντέλου), τη γκάμα των νέων μοντέλων της, καθώς και τις συνεργασίες που περιλαμβάνονται στη νέα της στρατηγική.

Renault Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο περίπτερο της Renault o διευθύνων σύμβουλος γαλλικού ομίλου και της Renault, Luca de Meo, αποκάλυψε μαζί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Renault μία νέα σχεδιαστική προσέγγιση του εμβληματικού Renault 4 υπό τη μορφή του show car concept ονόματι 4ever Trophy.

renault concept

Διατηρώντας ζωντανούς τους σχεδιαστικούς δεσμούμς με το ένδοξο παρελθόν του R4, το 4ever Trophy παρουσιάζεται ως αμιγώς ηλεκτρικό και έτοιμο για περιπέτεια, ενώ όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Γάλλοι, "στρώνει" το δρόμο για ένα μελλοντικό ηλεκτρικό SUV που θα ανήκει στην μικρομεσαία κατηγορία.

Το παραπάνω το μαρτυρούν και οι διαστάσεις του show car με το μήκος και το πλάτος να φτάνουν στα 4.160 και 1.950 χλστ. αντίστοιχα. Το ύψος, μαζί με την τοποθέτηση της ρεζέρβας στην οροφή, φτάνει στα 1.900 χλστ., ενώ το μεταξόνιο βρίσκεται στα 2.570 χλστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
renault trophy

Οι κοντοί πρόβολοι, το μεγάλο ύψος από το έδαφος, τα πλαστικά προστατευτικά περιφερειακά του αμαξώματος αλλά και οι 19ρηδες τροχοί με ελαστικά διαστάσεων 255/55 προϊδεάζουν έως ένα βαθμό για την εκτός δρόμου δυνατότητα κίνησης του 4ever Trophy.

Το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV της Renault θα βασίζεται στη νέα CMF-BEV που έχει δημιουργήσει ο γαλλικός όμιλος και θα κατασκευάζεται στη Γαλλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Renault Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022

Η Renault παρουσίασε επίσης το νέο οικογενειακό Kangoo E-TECH Electric, τα showcars Renault 5 Turbo 3E και το Hippie Caviar Motel. Από το περίπτερο των Γάλλων δεν λείπουν το νέο Megane E-TECH Electric, αλλά και το νέο Austral E-TECH Full Hybrid, πλάι στο Arkana E-TECH Full Hybrid και το πρωτότυπο Scenic Vision.

renault concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
renault concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο νέο της περίπτερο, που αντανακλά τη φιλοσοφία και τις αξίες της Dacia, η ρουμάνικη εταιρεία παρουσίασε ένα νέο Duster σε έκδοση Matte και το πρωτότυπο Manifesto, που εκτίθενται σε παγκόσμια πρώτη.

Dacia Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022

Παράλληλα, ο κινητήρας HYBRID 140 θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της Dacia, με το Jogger να γίνεται το πρώτο υβριδικό της Dacia την επόμενη χρονιά. Το υβριδικό σύστημα κίνησης, που έχει ήδη εφαρμοστεί στη γκάμα μοντέλων Renault, είναι μια ακόμη ευκαιρία για τη Dacia να αξιοποιήσει δοκιμασμένη τεχνολογία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022

Το υβριδικό σύστημα κίνησης, που έχει ήδη εφαρμοστεί στη γκάμα μοντέλων Renault, είναι μια ακόμη ευκαιρία για τη Dacia να αξιοποιήσει τη δοκιμασμένη τεχνολογία του γαλλικού ομίλου και να τη συνδυάσει με την value for money εικόνα της.

Η Alpine, με ένα περίπτερο προσανατολισμένο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό του σήμερα αλλά και του αύριο, θα εστιάσει στο DNA της: Tο σήμερα των αγώνων με τη Formula 1 A522, και τη νέα A110 R που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το αύριο των αγώνων με το πρωτότυπο Alpenglow, το οποίο ενσωματώνει το όραμα της Alpine σχετικά με τη στρατηγική της για τα προϊόντα αιχμής και το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alpine Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022

Με εμπνευσμένα workshops, ψυχαγωγικές ψηφιακές εμπειρίες και ενημερωτικές συναντήσεις, η μάρκα Mobilize, η νέα και τέταρτη στη σειρά θυγατρική του Renault Group, παρουσιάζει μια μοναδική προσέγγιση στη βιώσιμη κινητικότητα. Τα πάντα στο περίπτερο θα αφορούν στην ατομική αλλά και την κοινόχρηστη μετακίνηση προβάλλοντας το μέλλον των Γάλλων στην μικροκινητικότητα.

Τα νέα μοντέλα αστικής μετακίνησης (Mobilize Duo) εκτίθενται δίπλα στις υπηρεσίες που προορίζονται για κοινόχρηστες μετακινήσεις (Zity by Mobilize, Mobilize Share) και Mobilize Limo για υπηρεσίες μεταφοράς. Το Duo

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Mobilize Duo είναι ένα μικρών διαστάσεων διθέσιο μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία των ελαφριών τετράκυκλων. Είναι 100% ηλεκτρικό, διασυνδεδεμένο και αποτελεί μια προιστή λύση μικροκινητικότητας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επαγγελματικό όχημα. Το 50% του Duo κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ έχει σχεδιαστεί για να ανακυκλώνεται το ίδιο στο εντυπωσιακό ποσοστό 95%.

Σύμφωνα με τη Mobilize το ηλεκτρικό μοντέλο της έχει αυτονομία που φτάνει έως και τα 140 χλμ. κατά το πρότυπο WMTC που ισχύει για τα δίκυκλα και θα βγαίνει σε δύο εκδόσεις: την 45 που έχει τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα κι μπορεί να οδηγηθεί στην Ευρώπη από άτομα ηλικίας 14 ετών και την 80 με τελική 80 χλμ./ώρα. Το Duo Θα είναι διαθέσιμο στο κοινό στο τέλος του 2023, ενώ η επαγγελματική έκδοση Bento θα κάνει την εμφάνισή της στις αρχές του 2024.

Mobilize Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ σύντομα, το δίκτυο Mobilize Fast Charge θα προσφέρει στους χρήστες την απαράμιλλη εμπειρία μίας υπερ-ταχείας φόρτισης. Παράλληλα, το Solo Concept και το Ileo Concept θα γίνουν τα απαραίτητα μέσα για τις ενεργειακές απαιτήσεις και τις ανάγκες μετακίνησης στην πόλη του αύριο.

Mobilize Paris

Τέλος, η Hyvia, το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Renault Group με την αμερικάνικη εταιρεία Plug, που αφορά στην εμπλοκή του ομίλου με την υδρογονοκίνηση, βρίσκεται επίσης εκεί, παρουσιάζοντας οχήματα υδρογόνου, μεταξύ αυτών και το Master Van H2-TECH σε έκδοση παραγωγής, καθώς και παραδείγματα του μοναδικού της οικοσυστήματος για το υδρογόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ