Τρομακτική έκρηξη σε αυτοκίνητο με αέριο -Εξερράγη την ώρα του ανεφοδιασμού του

έκρηξη σε πρατήριο φυσικού αερίου

Χάος σε πρατήριο CNG, όταν αυτοκίνητο εξερράγη κατά τον ανεφοδιασμό του. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Ένας άντρας έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη υπέστη σοβαρό τραυματισμό μετά από έκρηξη αυτοκινήτου σε σταθμό ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 21 Μαΐου στην πόλη Pantelimon στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, την ώρα που ένα αυτοκίνητο ανεφοδιαζόταν με φυσικο αέριο, μία από τις δεξαμενές CNG στον χώρο αποσκευών ανατινάχθηκε, δημιουργώντας ένα τεράστιο σύννεφο καπνού και σκόνης.

Ο 26χρονος εργαζόμενος στο πρατήριο έχασε τη ζωή του, ενώ ο 42χρονος οδηγός διεκομίσθη με τραύματα στα επείγοντα του νοσοκομείου Floreasca.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
έκρηξη σε πρατήριο φυσικού αερίου

«Σήμερα (σ.σ. την Κυριακή 21/5) το πρωί, γύρω στις 05:35, μας ζητήθηκε να επέμβουμε σε σταθμό CNG στην πόλη Pantelimon της επαρχίας Ilfov, όπου σημειώθηκε έκρηξη σε αυτοκίνητο στο σταθμό», γνωστοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό Μέσο (ProTV), η έκρηξη μόνο από τύχη δεν οδήγησε σε μεγάλης έκταστης καταστροφή, δεδομένου ότι μόλις λίγα μέτρα μακριά, πίσω από το πρατήριο φυσικού αερίου, αποθηκεύεται μεγάλος αριθμών φιαλών με πιθανότατα εύφλεκτο περιεχόμενο. Επίσης, από την άλλη πλευρά του πρατηρίου, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων, υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή υγραερίου.

έκρηξη σε πρατήριο φυσικού αερίου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευτυχώς, η έκρηξη δεν ακολουθήθηκε από φωτιά η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια αλυσίδα εκρήξεων.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, η δύναμη της έκρηξης ήταν τόσο δυνατή που μια δεύτερη δεξαμενή με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, η οποία πιθανότητα βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο, εκσφενδονίσθηκε σαν πύραυλος κατά μήκος του δρόμου, σε απόσταση περίπου 75-100 μέτρων.

δεξαμενή φυσικού αερίου αυτοκινήτου

Αμέσως μετά την έκρηξη, το πρατήριο αποκλείστηκε από άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, οι οποίοι προχώρησαν σε εξονυχιστική εξέταση του αυτοκινητού και των μεταλλικών εξαρτημάτων του που βρέθηκαν σκορπισμένα σε μεγάλη έκταση.

Σύμφωνα με ειδικούς, η έκρηξη προκλήθηκε λόγω ελαττωματικής δεξαμενής φυσικού αερίου στο αυτοκίνητο, η οποία ενδέχεται να ήταν ηλικίας άνω των 20 ετών και να μην είχε ελεγχθεί με τον προσήκοντα τρόπο κατά τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tέλος, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η δεξαμενή να τοποθετήθηκε σε κάποιο μη εξουσιοδοτημένο κατάστημα στην Ευρώπη, όπου δεν τηρήθηκαν οι νόρμες ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ