Εκρηκτικές επιδόσεις για το νέο supercar της Lexus

Lexus Supercar

Η Lexus έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και νέες φωτογραφίες για το μελλοντικό της ηλεκτρικό supercar.

Με αμείωτη ένταση προχωρά η Lexus τη μετάβασή της στο νέο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας. Η premium εταιρεία αποκάλυψε ένα απαστράπτον πρωτότυπο ηλεκτρικό supercar που αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά έως και το 2030, παραλαμβάνοντας τα σκήπτρα από το LFA.

Η Lexus κρατά σιγή ιχθύος αναφορικά με την ονομασία του αυτοκίνητου, αλλά μας προϊδεάζει για την εντυπωσιακή του εμφάνιση μέσω ενός σετ φωτογραφιών που απεικονίζουν από ένα ευρύ φάσμα λήψεων τη σύγχρονη σχεδιαστική του γλώσσα.

Lexus EV
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μπροστινό μέρος πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το χαμηλωμένο ρύγχος, παρουσία ενός επιβλητικού προφυλακτήρα με ακροβολισμένες κάποιες μεγάλες εισαγωγές αέρα.

Το μακρύ καπό, η μηδενική απόσταση από το έδαφος και οι αεροδυναμικές ζάντες, υποδηλώνουν την αθλητική υπόσταση του επερχόμενου supercar. Ακόμα πιο σπορ χρώμα δίνει η έντονα κεκλιμένη οροφή, η οποία καταλήγει σε κάποια μεγάλα φωτιστικά σώματα, όπως και η έντονη παρουσία μαύρου χρώματος σε πλευρικούς καθρέπτες και οροφή.

Lexus EV

Το εν λόγω πρωτότυπο περιγράφεται ως «ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που κληρονομεί την οδηγική αίσθηση, ή τη μυστική συνταγή των επιδόσεων η οποία έχει καλλιεργηθεί μέσω της εξέλιξης του LFA».

Πρόκειται για ένα τετράτροχο προϊόν που θα λειτουργήσει ως η τεχνολογική βιτρίνα της μάρκας, αλλά και ως δεξαμενή τεχνογνωσίας για τα μελλοντικά ηλεκτρικά του brand.

Lexus EV
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη μάρκα, το 0-100 χλμ/ώρα θα “έρχεται” σε περίπου 2 δευτερόλεπτα, με την αυτονομία να ανέρχεται στην εντυπωσιακή τιμή των 700 χλμ. Για το το συγκεκριμένο νούμερο δεν αποκλείεται να φροντίζουν οι προηγμένες μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη (solid state), ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητά τους ενόψει του λανσαρίσματος των υπόλοιπων ηλεκτρικών της Lexus.

Όπως προαναφέρθηκε, η έκδοση παραγωγής του μοντέλου θα λανσαριστεί μετά τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας. Προσώρας η εταιρεία επικεντρώνεται στην παρουσίαση του πρώτου της ηλεκτρικού, στο RZ που συνιστά το “premium αδερφάκι” του Toyota bZ4X.

Lexus EV

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ