Έκπτωση στη βενζίνη: Με αυτόν τον τρόπο πέφτει στο 1,5 ευρώ -Πού εφαρμόζεται

Ποιος τύπος καυσίμου θα εξαφανιστεί από τα πρατήρια 2023

Με την τιμή των καυσίμων να καλπάζει, η ανακύκλωση μπορεί να δώσει τη λύση και σε αυτό το μεγάλο ζήτημα.

Ως γνωστόν, τα καύσιμα αποτελούν, χωρίς αμφιβολία, το μεγαλύτερο ποσοστό στο ετήσιο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για κάθε 100.000 χλμ. που διανύει ένα μέσο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, χρειάζεται σε καύσιμα τουλάχιστον 13.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως, μάθαμε τις προηγούμενες εβδομάδες ότι η Ε.Ε. θα απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, με μία μόνο εξαίρεση: αυτά που μπορούν να κινούνται με efuels ή συνθετικά καύσιμα.

Cooking oil for fuel 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτά κατά νου, ορισμένα πρατήρια της Repsol στην Ισπανία, ξεκινούν μία νέα καμπάνια με στόχο οι πελάτες τους να εξοικονομήσουν χρήματα κάθε φορά που ανεφοδιάζουν τα αυτοκίνητά τους.

Έτσι λοιπόν, η συγκεκριμένη ισπανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μετατρέπει το μαγειρικό λάδι που χρησιμοποιούν οι πελάτες τους σε ένα ένα νέο ανανεώσιμο καύσιμο.

Για αυτό το σκοπό, τα πρατήρια τους θα δίνουν έκπτωση έως και 30 λεπτά του ευρώ στα καύσιμα, για κάθε λίτρο χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού που φέρνουν οι πελάτες.

Cooking oil for fuel 5

Το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι πρέπει να μεταφέρεται σε διαφανή πλαστικά μπουκάλια του 1 ή των 2 λίτρων κλεισμένα με πώμα, με ανώτατο όριο τα 5 λίτρα τη φορά, και θα πρέπει να παραδίδονται στον πωλητή του πρατηρίου.

Για κάθε λίτρο μαγειρικού λαδιού, οι εταιρείες καυσίμων θα επιστρέφουν 30 λεπτά του ευρώ μέσω εφαρμογής σε smartphone.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να μετατραπεί το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι σε 100% ανανεώσιμο καύσιμο με μηδενικές εκπομπές, με σκοπό να του δώσει μια δεύτερη ζωή.

Επιπλέον, όποιος ήθελε μέχρι σήμερα να ανακυκλώσει μαγειρικό λάδι, δεν ήξερε τι να κάνει και που να το πάει. Τώρα απλά μπορεί να το πάει απευθείας στα συγκεκριμένα πρατήρια καυσίμων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ