Εκπτώσεις έως και 100% στα διόδια στην Εθνική Οδό -Ο απόλυτος οδηγός για να μειώσεις το κόστος ενός ταξιδιού

diodia dorean

Οι οδηγοί που εγγράφονται στα συνδρομητικά προγράμματα των αυτοκινητοδρόμων και χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη επωφελούνται από σημαντικές εκπτώσεις στις διελεύσεις τους. Δείτε τις εκπτώσεις ανά αυτοκινητόδρομο.

Μήνας διακοπών ο Ιούλιος και ο Αύγουστος και ήδη οι εκδρομείς εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, για να απολαύσουν το διακοπές τους και τη διαμονή τους σε κάποιο παραθαλάσσιο ή ορεινό προορισμό.

Οι οδηγοί επιλέγουν τους αυτοκινητοδρόμους που διασχίζουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και προσφέρουν ευκολότερη και πιο γρήγορη πρόσβαση στον προορισμό τους. Στον δρόμο τους, βέβαια, θα συναντήσουν και σταθμούς διοδίων όπου θα κληθούν να καταβάλουν και το ανάλογο αντίτιμο.

Diodia ellada 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό, ωστόσο, που πολλοί αγνοούν είναι ότι υπάρχουν συνδρομητικά προγράμματα που προσφέρουν έκπτωση ανάλογα με τις διελεύσεις που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι οδηγοί είναι να γίνουν συνδρομητές και να παραλάβουν (δωρεάν) τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη, από την παραχωρησιούχο εταιρεία του αυτοκινητοδρόμου στον οποίο κινούνται.

e-pass diodia

Αν για παράδειγμα ταξιδεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, πρέπει να προμηθευτούν τον πομποδέκτη της Νέας Οδού. Ακολουθούν οι εκπτώσεις στους σταθμούς διοδίων.

Νέα Οδός – Ιονία Οδός

Η Νέα Οδός προσφέρει δύο συνδρομητικά προγράμματα Fast Pass για τα επιβατικά οχήματα ΙΧ (μέ ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,20 μ.): Το Fast Pass Frequent Local αφορά τους σταθμούς διοδίων Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων, με τις εκπτώσεις να διαμορφώνονται ως εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nea odos 1

Επίσης, υπάρχει και το πρόγραμμα Frequent All 2 που αφορά όλα τα διόδια της Νέας Οδού και Ιονίας Οδού και περιλαμβάνει τις εξής εκπτώσεις:

Nea odos 2

Κεντρική Οδός

Χρήματα θα εξοικονομήσουν και όσοι επιλέξουν το πρόγραμμα Fast Pass Frequent All 2 της Κεντρική Οδός (Ξυνιάδα Φθιώτιδας-Τρίκαλα).

Kentriki odos
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολυμπία Οδός

Οι εκπτώσεις στα διόδια της Ολυμπίας Οδού αφορούν την υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων Pass Hybrid και συγκεκριμένα το εκπτωτικό πρόγραμμα Value.

Olumpia Odos

Εγνατία Οδός

Τη δυνατότητα να επωφεληθούν από εκπτώσεις έχουν και όσοι επιλέξουν τα προγράμματα της Εγνατίας Οδού - Smart και Citizen. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, οι συνδρομητές επωφελούνται από κλιμακωτή έκπτωση επί της τιμής του τέλους διοδίου ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων που πραγματοποιούν σε μηνιαία βάση στους σταθμούς διοδίων της Εγνατία Οδός Α.Ε.

Egnatia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Τα δικά της εκπτωτικά προγράμματα E-Pass προσφέρει και η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Αρχικά, υπάρχει το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ E-pass Pre Paid που απευθύνεται στους συχνούς χρήστες της Γέφυρας και το E-pass Aller - Retour το οποίο είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να περάσουν στην άλλη πλευρά του στενού και να επιστρέψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Rio Antirio 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Rio Antirio 2

Αττική Οδός

Συνδρομητικά προγράμματα με εκπτώσεις προσφέρει και η Αττική Οδός που διατρέχει το Λεκανοπέδιο. Για τα ΙΧ υπάρχουν τα προγράμματα Express, Bonus και Friendly τα οποία προσφέρουν τα εξής:

Express: Είναι ένα συνδρομητικό πρόγραμμα προπληρωμής, που παρέχει σταθερή έκπτωση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των διελεύσεων και τον χρόνο πραγματοποίησής τους. Το τέλος διοδίων ανέρχεται σε 2,55 ευρώ (έναντι 2,80 ευρώ).

Bonus: Για τις πρώτες 32 διελεύσεις το τέλος ανά διέλευση είναι 2,80 ευρώ. Οι επόμενες όμως διελεύσεις (33η έως 47η) παρέχονται δωρεάν. Οι πέραν των 47 διελεύσεων (48η και άνω) κοστίζουν 2,80 ευρώ ανά διέλευση.

Friendly: Παρέχει αυξανόμενη κλιμακωτή έκπτωση ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων που πραγματοποιείτε σε μηνιαία βάση: Οι πρώτες 30 διελεύσεις κοστίζουν 2,55 ευρώ, οι επόμενες 20 διελεύσεις 2,30 ευρώ και οι πέραν των 50 (51η και άνω) 2,05 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Diodia dorean 2

Aυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Οι εκπτώσεις στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου προσφέρονται μέσω των συνδρομητικών προγραμμάτων eway, και το ύψος τους ποικίλει ανάλογα με τον σταθμό διοδίων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα eway Local που απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν συχνά τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο προσφέροντας εκπτώσεις που φτάνουν έως και 80%.

Σημειώνεται ότι ο αυτοκινητόδρομος Μορέας δεν προσφέρει εκπτωτικό πρόγραμμα, αλλά η έκδοση του E-pass γίνεται μέσω της Αττικής Οδού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ