Του έκλεψαν το αυτοκίνητο και το βρήκε μέσω του iPhone του -Τι πρόδωσε τους κλέφτες

κλοπή αυτοκινήτου πώς το προστατεύεις με 10 ευρώ

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις τάξεις των σπειρών μια συσκευή που προδίδει τη δράση τους.

Στο στόχαστρο των σπειρών μπήκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 14 Ιουνίου το ολοκαίνουργιο Toyota Highlander ενός άνδρα από το Τορόντο του Καναδά, όπου καταγράφεται έξαρση στις κλοπές οχημάτων.

Κάμερα ασφαλείας σε γειτονικό σπίτι κατέγραψε τη στιγμή που ένας άνδρας πλησιάζει το ιαπωνικό SUV. Με γρήγορες και προσεκτικές κινήσεις καταφέρνει να παραβιάσει την πόρτα του οχήματος, με το οποίο στη συνέχεια γίνεται... καπνός.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Highlander, το αυτοκίνητο εκλάπη ενώ τα κλειδιά του αυτοκινήτου βρίσκονταν σε ειδικό κουτί το οποίο αποτρέπει την υποκλοπή σήματος -μια μέθοδος που έχει εξελιχθεί σε ένα εκ των βασικών «όπλων» των συμμοριών -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σίγουρα είναι αποκαρδιωτικό να αντιλαμβάνεσαι ότι είναι τόσο εύκολο για αυτούς τους κλέφτες να κλέψουν το αυτοκίνητό σου δίχως κλειδί», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του SUV μιλώντας σε τοπικό μέσο. Το αυτοκινήτο, ωστόσο, δεν έμεινε για πολύ στην κατοχή της σπείρας.

Αυτό που δεν γνώριζαν οι δράστες ήταν ότι πριν από 5 μήνες, όταν ο άνδρας είχε αγοράσει το όχημα, είχε κρύψει στο όχημα μια μικροσκοπική συσκευή. Πρόκειται για ένα AirTag, τη συσκευή της Apple που επιτρέπει τον εντοπισμό αντικειμένων μέσω της εφαρμογής “Find My” στα smartphones της Apple.

AirTag

Η ιδέα να «θωρακίσει» μέσω αυτής της συσκευής το Highlander του άνηκε στον άνθρωπο που του παρέδωσε το όχημα στην αντιπροσωπεία, ο οποίος του επισήμανε ότι από εδώ και στο εξής το όχημά του θα είναι στόχος κλεφτών.

Σύμφωνα με τον κάτοχο του SUV, το AirTag του επέτρεπε να παρακολουθεί την πορεία του κλεμμένου αυτοκινήτου, οδηγώντας τόσο τον ίδιο όσο και την αστυνομία σε χώρο στάθμευσης ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων στην περιοχή Lakeshore West και Humber Bay όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση AirTag στα αυτοκίνητα συστήνεται και από τους επικεφαλής πολλών δήμων ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Erics, ο οποίος πρόσφατα κάλεσε τους οδηγούς να τοποθετήσουν στα ΙΧ τους τη συγκεκριμένη συσκευή, ώστε να τα εντοπίσουν εύκολα εφόσον αυτά κλαπούν.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ