Έκανε 2.616 χλμ. με ένα γέμισμα - Με τι ταχύτητα πήγαινε;

Long Distance Record 2012 1

Ζευγάρι Αυστραλών οδήγησε “φυσιολογικά” ένα πετρελαιοκίνητο Volkswagen Passat καταναλώνοντας μόλις 2,8 λτ./100 χλμ.

Οι κινητήρες πετρελαίου, ειδικά όσοι είναι χαμηλού κυβισμού, βρίσκονται στα πρόθυρα εξαφάνισης. Το μερίδιο αγοράς αρχίζει και μετακινείται από τα πετρελαιοκίνητα, στα υβριδικά και τα ηλεκτρικά, και φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να τα αποχαιρετήσουμε.

Long Distance Record 2012 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από 10 χρόνια και ειδικά στην αγορά της Ευρώπης, ο πετρελαιοκινητήρας ήταν ο βασιλιάς. Εκτιμήθηκε επίσης και στις Η.Π.Α., αλλά οι συνάνθρωποι μας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού είναι ταγμένοι κατά κύριο λόγο στη βενζίνη.

Το 2012 όμως, ένα Volkswagen Passat SE TDI σημείωσε στις Η.Π.Α. το ρεκόρ μεγαλύτερης αυτονομίας με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ: τα περίπου 73 λίτρα (μαζί με τον λαιμό) πετρελαίου ήταν αρκετά για να καλύψει 2.616 χλμ.

Το ζευγάρι των Αυστραλών John και Helen Taylor σημείωσε αυτό το απίστευτο ρεκόρ σε ένα ταξίδι μεταξύ του Χιούστον του Τέξας και του Στέρλινγκ της Βιρτζίνια. Σε τρεις ημέρες, το ζευγάρι κάλυψε περισσότερα από 2.600 χιλιόμετρα και αυτό που κάνει το ρεκόρ ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι η απόσταση διανύθηκε με φυσιολογικό τρόπο οδήγησης. Χωρίς διάφορα κόλπα ή πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Long Distance Record 2012 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι των Αυστραλών κουβαλούσε στο αυτοκίνητο περίπου 54 κιλά αποσκευές και οδηγούσαν εναλλάξ. Ποτέ όμως δεν οδηγούσαν περισσότερες από 14 ώρες την ημέρα, διατηρώντας μέση ταχύτητα ταξιδιού περίπου 61 χλμ./ώρα.

Το ταξίδι των Taylor με το Passat TDI έχει λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και ελέγχους. Τα καύσιμα που χρησιμοποιήθηκαν ελέγχθηκαν από την αστυνομία του Τέξας, ενώ βεβαιώθηκε ότι στα μοτέλ που έμειναν ο John και η Helen δεν έγινε κάποια παρατυπία. Τέλος, οι Αρχές της Βιρτζίνια επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα του εγχειρήματος.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο αν σκεφτεί κανείς ότι το Passat με τον 2λιτρο TDI των 140 ίππων και το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είχε δηλωμένη μέση εργοστασιακή κατανάλωση στους Οργανισμούς Μεταφορών των Η.Π.Α. τα 5,6 λτ./100 χλμ..

Long Distance Record 2012 4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ