Οι ειδικοί συμβουλεύουν -Γιατί πρέπει να έχουμε πάντα το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου μισογεμάτο

Σύμφωνα με έναν ιδιοκτήτη αλυσίδας πρατηρίων βενζίνης, η ιδανική ποσότητα καυσίμου που πρέπει να έχουμε στο ρεζερβουάρ είναι συγκεκριμένη ώστε να εξασφαλίσουμε την υγεία του κινητήρα, αλλά και να διατηρήσουμε την κατανάλωση σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο.
Με τις τιμές των καυσίμων να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, οποιαδήποτε συμβουλή για εξοικονόμηση χρημάτων στο πρατήριο είναι καλοδεχούμενη. Και αυτό γιατί εκτός από τον τρόπο που οδηγούμε, ο οποίος παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση ενός κινητήρα, μπορούμε να εστιάσουμε και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου για να το κάνουμε λιγότερο ενεργοβόρο, και ένα από αυτά είναι το ρεζερβουάρ.
Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας βενζινάδικων EasyGas στην Ισπανία, ο Joseba Barrenengoa, εξηγεί παρακάτω τους λόγους για τους οποίους συμφέρει τους οδηγούς να κρατούν το ρεζερβουάρ τους μισογεμάτο.
BUY NOW

Κατ’ αρχάς, στο ρεζερβουάρ πρέπει να υπάρχει πάντα επαρκής ποσότητα καυσίμου, και όχι να οδηγούμε με το λαμπάκι αναμμένο, αφού έτσι προστατεύεται εσωτερικά από την οξείδωση και τη σκουριά.
Παράλληλα, με επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ προστατεύεται η αντλία του καυσίμου, το κύκλωμα αλλά και ο ίδιος ο κινητήρας από τη μεγάλη αναλογικά ποσότητα ρύπων που μπορούν να έχουν συγκεντρωθεί στην μικρή ποσότητα καυσίμου που έχει απομείνει στο ρεζερβουάρ.

Από την άλλη μεριά, αν κυκλοφορούμε συχνά με το ρεζερβουάρ γεμάτο, τότε το διπλάσιο σε βάρος καύσιμο που μεταφέρεται βάζει το δικό του λιθαράκι στην αύξηση της κατανάλωσης. Ούτως ή άλλως γνωρίζουμε ότι ένας από τους τρόπους για να μειώσουμε την κατανάλωση του αυτοκινήτου μας είναι να αφαιρέσουμε από την καμπίνα και από το χώρο αποσκευών οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Joseba Barrenengoa, αυτό που θα πρέπει να προσέχουμε με το γέμισμα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας για να εξοικονομήσουμε καύσιμο είναι να μην φτάνουμε στα δύο άκρα: να μην κινούμαστε δηλαδή ούτε με το λαμπάκι της ρεζέρβας διαρκώς αναμμένο, ούτε όμως και να έχουμε το ρεζερβουάρ μας διαρκώς φουλαρισμένο.