Η Ford αποχαιρετά το Ford GT με την τελευταία του ειδική έκδοση

Ford GT Alan Mann Heritage Edition

Το αμερικανικό supercar φτάνει στο τέλος της δεύτερης διαδρομής του με μια έκδοση που τιμά την Alan Mann Racing, την αγωνιστική ομάδα με την οποία θριάμβευσε -με το αρχέγονο GT40- στις 24 Ώρες του LeMans το 1966.

Η Ford Performance, το σπορ και αγωνιστικό τμήμα του μπλε οβάλ, δημοσίευσε δύο εικόνες που αποκαλύπτουν τον κοκκινόχρυσο χρωματισμό της Alan Mann Heritage Edition, την τελευταία ειδική έκδοση του Ford GT πριν την ολοκλήρωση της παραγωγής του, το 2022. Θεωρητικά, το αυτοκίνητο θα διατηρεί τον V6 twin-turbo κινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη λεζάντα που συνοδεύει το δημοσίευμα της Ford στο twitter, η εταιρεία του Ντιτρόιτ αναφέρει: «Το Ford GT Alan Mann Heritage Edition είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής εμπνευσμένη από τα ελαφρύτερα, πειραματικά αγωνιστικά GT40 που κατασκεύασε η Alan Mann Racing και κατέστησαν το Ford GT το μόνο αμερικανικό supercar που έχει κερδίσει στο LeMans».

Το 1966 η Alan Mann Racing ήταν επίσημη εργοστασιακή ομάδα της Ford, αλλά τα πρώτα χρόνια της ίδιας δεκαετίας προετοίμαζε ιδιωτικά αγωνιστικά αυτοκίνητα με το μπλε οβάλ στο ρύγχος. Η επιτυχία της με τις Shelby έφερε και το συμβόλαιο με τον αμερικανικό κολοσσό, και αυτό με τη σειρά του τη δημιουργία της ελαφρύτερης εκδοχής του GT40 από την ομάδα.

Σήμερα, οι ειδικές εκδόσεις του Ford GT περιλαμβάνουν ήδη την '64 Prototype Heritage Edition και την ωμή, αποκλειστικά για πίστα GT MKII. Η τελευταία διαθέτει τον V6 3.5 λίτρων και απόδοσης 700 ίππων, που είναι 40 περισσότεροι από τους 660 της έκδοσης παραγωγής, και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 370 km/h.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ