Έχασε δίπλωμα και αυτοκίνητο -Η ακραία παράβαση ενός οδηγού 21 ετών

Ραντάρ ταχύτητας

Υπερβαίνοντας το όριο ταχύτητας κατά 93 χλμ./ώρα, ένας Γάλλος 21 ετών αποχαιρέτησε τόσο την άδεια οδήγησης όσο και το ίδιο το αυτοκίνητο του.

Εκτός από την σχετικής έλλειψη εμπειρίας, οι νεαροί σε ηλικία οδηγοί που απέκτησαν πρόσφατα άδεια οδήγησης αυτοκινήτου δεν διαφέρουν σημαντικά ως προς την συμπεριφορά τους σε σχέση με τους υπόλοιπους και κατατάσσονται σε γενικές γραμμές σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία είναι εκείνη των συνετών οδηγών, οι οποίοι λόγω παιδείας, σύνεσης ή και φόβου προσπαθούν να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας όσο καλύτερα μπορούν. Η δεύτερη κατηγορία είναι εκείνοι οι οδηγοί που αγνοούν ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω και συχνά-πυκνά καταστρατηγούν τον ΚΟΚ θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους τους εαυτούς τους αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι λοιπόν από αυτούς τους οδηγούς χρειάζεται να πάθουν για να μάθουν και αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση ενός 21χρονου οδηγού από τη Γαλλία που πήρε ένα πρώτο μάθημα, ευτυχώς με τον πλέον ανώδυνο τρόπο.

Ο εν λόγω οδηγός αγνόησε πλήρως το όριο ταχύτητας των 80 χλμ./ώρα στον δρόμο που κινούνταν κοντά στην πόλη Biscarrosse, ενώ προφανώς αγνοούσε και την ύπαρξη των κινητών συνεργιών της γαλλικής Αστυνομίας που πραγματοποιούσαν τροχονομικούς ελέγχους με ραντάρ στην περιοχή.

Το ραντάρ των Γάλλων αστυνομικών έπιασε τον 21χρονο οδηγό να κινείται με ταχύτητα της τάξης των 173 χλμ./ώρα υπερδιπλάσια δηλαδή του ορίου ταχύτητας στον συγκεκριμένο δρόμο. Οι συνέπειες των πράξεων του Γάλλου ήταν άμεσες με την αστυνομία να ακινητοποιεί το όχημά του και να τον συλλαμβάνει. Παράλληλα του αφαίρεσε την άδεια οδήγησης και προχώρησε και στην κατάσχεση του αυτοκινήτου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την παραβίαση του ορίου ταχύτητας ο νεαρός οδηγός, που μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο ακόμη άτομα, θα κληθεί να καταβάλλει και χρηματικό πρόστιμο, το οποίο θα οριστεί από δικαστή και μπορεί να φτάσει έως και τα 1.500 ευρώ. Το δίπλωμα του θα παρακρατηθεί για ένα διάστημα έως και τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ