Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε η ανάπλαση της Βασ. Όλγας – Ποιες αλλαγές θα δούμε

ανάπλαση βασ. όλγας

Τη μελέτη ανάπλασης της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας ενέκρινε τη Δευτέρα (16/5), κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στις αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την ανάπλαση της Βασ. Όλγας, επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι και στο παρελθόν σε σημαντικές παρεμβάσεις/έργα στην πόλη, όπως στις πεζοδρομήσεις της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ερμού και Βουκουρεστίου, είχαν διατυπωθεί ανάλογες ενστάσεις.

Στο πλαίσιο του έργου θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπουν τα εξής: Είσοδος στην Λ. Βασ. Όλγας από Βασ. Κωνσταντίνου με δεξιά στροφή και έξοδος Λ. Βασ. Όλγας προς τη Λ. Βασ. Αμαλίας μόνο με δεξιά στροφή στην κατεύθυνση προς Σύνταγμα (η αριστερή στροφή εξόδου προς τη Λ. Βασ. Αμαλίας δεν επιτρέπεται), - είσοδος στη Λ. Βασ. Όλγας και από τις δύο κατευθύνσεις της Λ. Βασ. Αμαλίας και έξοδος με δεξιά στροφή προς την Οδό Αρδηττού και με αριστερή στροφή προς τη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κατηγορίες οχημάτων που επιτρέπεται να κινούνται επί της Λεωφόρου Βασ. Όλγας είναι:

Όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οχήματα που κινούνται από και προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου (δημόσιας χρήσης) και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (ιδιωτικής χρήσης)

Οχήματα για την αποβίβαση και επιβίβαση παιδιών που αθλούνται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών και στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Η πρόσβαση στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών θα εξακολουθεί να γίνεται μέσω του διαδρόμου τραμ, όπως γίνεται και σήμερα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΔΜΕΟ, με δεξιόστροφη κίνηση και θα αποχωρούν από τον ίδιο κλάδο με δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Αρδηττού.

Οχήματα εξυπηρέτησης τροφοδοσίας των χρήσεων επί της Λ. Βασ. Όλγας (Ζάππειο, Αίγλη, Όμιλος Αντισφαίρισης Αθηνών), συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων ταχυμεταφορών (courier) και διανομών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (delivery)

Ακόμη εξαιρούνται οχήματα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ,σχολικών ,δημοσίων υπηρεσιών , ηλεκτροκίνητων , έκτακτης ανάγκης κ.α

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ