Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Πάρνηθα -Δείτε πώς απομακρύνθηκαν τα αυτοκίνητά τους

χιόνι στην Πάρνηθα

Το λευκό τοπίο στην Πάρνηθα έφερε και τα πρώτα προβλήματα, με οδηγούς να εγκλωβίζονται στο καταφύγιο Μπάφι.

Τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει μεγάλη πτώση.

Γεγονός είναι και τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα, με την αστυνομία, μετά τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης να προχωρά σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος.

Το λευκό τοπίο, ωστόσο, δημιούργησε και προβλήματα, καθώς ορισμένοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο πάρκινγκ του καταφυγίου Μπάφι, καθώς δεν είχαν μεριμνήσει να εξοπλίσουν τα αυτοκίνητά τους με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικές προσπάθειες για την απομάκρυνση των οχημάτων έκανε ο υπεύθυνος του καταφυγίου, επιστρατεύοντας ένα pick-up με το οποίο ρυμούλκησε τα ακινητοποιημένα ΙΧ.

Υπενθυμίζεται ότι στους οδηγούς αυτοκινήτων οχημάτων που κινούνται σε οδό με χιόνια χωρίς να έχουν τοποθετήσει σε δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα ή το όχημα δε φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα) επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ επισημαίνοντας στο νόμο ότι αυτό καταβάλλεται μειωμένο κατά 50%.

Σήμερα με την ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στη Θράκη, στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας. -Δείτε εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ