Το εγκαταλελειμμένο καφέ στην Εθνική Οδό που όλοι μας είχαμε επισκεφτεί – Πώς είναι σήμερα

kafe 90 ethniki odos

Ανεξίτηλα χαραγμέμενες στο μυαλό των ταξιδιωτών είναι οι μνήμες από το καφέ «90» της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, το οποίο πλέον έχει κατεβάσει ρολά.

Παιδικά γέλια, στοιβαγμένα λεωφορεία στο πάρκινγκ, ταλαιπωρημένοι οδηγοί να χαλαρώνουν, πίνοντας το καφέ τους. Αυτές είναι οι νοσταλγικές μνήμες των ταξιδιωτών που επισκέπτονταν το γνωστό καφέ-εστιατόριο «90» στο 90ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Το γνωστό «90» αποτελούσε για πολλά χρόνια ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους ταξιδιώτες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να φάνε ένα γλυκό, να πιούνε έναν χυμό και να επισκεφτούν… την τουαλέτα. Παραπονεμένοι δεν έμεναν ούτε οι επαγγελματίες οδηγοί που είχαν την ευκαιρία να ξαποστάσουν, αποδρώντας από το πολύωρο ταξίδι τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπήρχε ένα κτήριο για κάθε κατέυθυνση της εθνικής οδού στο οποίο λειτουργούσε πρατήριο καυσίμων, μίνι μάρκετ, ζαχαροπλαστείο και εστιατόριο. Μεγάλος ήταν και ο χώρος στάθμευσης που κατακλυζόταν από ΙΧ, λεωφορεία και φορτηγά.

Οι ταξιδιώτες που έχει εξυπηρετήσει το καφέ «90» είναι πραγματικά δεκάδες χιλιάδες, με τις αναμνήσεις να είναι χαραγμένες στο μυαλό κάθε επισκέπτη.

καφέ 90 εθνική οδός

Εδώ και λίγα χρόνια, ωστόσο, αυτή η διάσημη ταξιδιωτική στάση έχει βάλει οριστικό λουκέτο, με τα κτήρια να είναι πλήρως εγκατελελειμμένα. Έχουν νικηθεί από τη φυσική φθορά και έχουν σκεπαστεί από ένα μεγάλο πέπλο σκόνης.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2019 όταν τα συνεργεία της Νέας Οδού τοποθέτησαν στηθαία ασφαλείας στο 90ό χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, προδικάζοντας το τέλος του καφέ 90, η σύνδεση του οποίου με την εθνική οδό κρίθηκε παράνομη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε πώς είναι σήμερα

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ