Έγδυσαν στον δρόμο τρεις πανάκριβες Mercedes -Τι έκλεψαν από τα γερμανικά SUV

Mercedes-AMG without wheels 1

Τρεις καινούργιες Mercedes-AMG έγιναν στόχος στο πάρκινγκ της αντιπροσωπείας και βρέθηκαν πάνω σε τσιμεντόλιθους χωρίς τους τροχούς τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Bild, το συγκεκριμένο συμβάν έλαβε χώρα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Coburg της Γερμανίας, με τους κλέφτες να καταφέρνουν να αποσπάσουν τους τροχούς τριών καινούργιων Mercedes-AMG και να παρατάνε τα «λαβωμένα» αυτοκίνητα πάνω σε τσιμεντόλιθους.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει κατανοητό το πώς κατάφεραν να εισβάλουν στην αντιπροσωπεία οι κλέφτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παράνομη πράξη έγινε το βράδυ της 16ης προς 17η Δεκεμβρίου, μεταξύ 17:00 και 7:00 που είναι κλειστή η αντιπροσωπεία.

BMW i4 Polizei
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κλέφτες μπήκαν στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης της αντιπροσωπείας, εντόπισαν τα ολοκαίνουργια αυτοκίνητα και αμέσως έπιασαν «δουλειά», αφαιρώντας τους τροχούς των πολυτελών μοντέλων που τους «γυάλισαν».

Κατά πάσα πιθανότητα, οι κλέφτες χρησιμοποίησαν υδραυλικό γρύλο για να σηκώσουν τα βαριά οχήματα και αφού αφαίρεσαν τους αλουμινένιους τροχούς, άφησαν τα αυτοκίνητα να ακουμπήσουν πάνω σε τσιμεντόλιθους.

Η λεία των κλεφτών ήταν τρία πλήρη σετ τροχών αλουμινίου υψηλής ποιότητας και φυσικά τιμής. Δύο από τα σετ ανήκουν σε Mercedes-AMG G-Class και το ένα σε μία καινούργια CLE Coupe. Η ζημιά που υπολογίζει ο έμπορος αυτοκινήτων είναι της τάξεως των αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Προς το παρόν, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους δράστες αυτής της κλοπής και κάνει έκκληση για μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει ύποπτα άτομα ή οχήματα στην περιοχή την ώρα της κλοπής στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Mercedes-AMG without wheels 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζημιά που υπέστη η αντιπροσωπεία ακούγεται, αλλά δεν είναι μικρή. Όταν μιλάμε για τροχό, εννοούμε την ζάντα αλουμινίου μαζί με το ελαστικό, και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, δεν πρόκειται για κάτι προσιτό.

Για παράδειγμα, η τιμή ενός σετ 4 μεταχειρισμένων αυθεντικών ζαντών ξεκινά από περίπου 4.000 ευρώ, και θα πρέπει να προσθέσουμε και την τιμή των ελαστικών που είναι 500 ευρώ το ένα.

Με αυτό κατά νου, ένα πλήρες και αυθεντικό σετ τροχών (ζάντες και ελαστικά) μπορεί να πουληθεί στην αγορά μεταχειρισμένων από 6.000 έως 7.000 ευρώ, ενώ όσο πιο φρέσκο το μοντέλο της ζάντας τόσο ανεβαίνει και η τιμή τους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ