Έλεγχοι Τροχαίας: Έφυγαν χωρίς δίπλωμα και πινακίδες οδηγοί από την Παραλιακή

Ελληνική Αστυνομία βεβαίωση παραβάσεων 25 με 31 Δεκεμβρίου 2022

Χιλιάδες τροχονομικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα βεβαιώνοντας παράλληλα χιλιάδες παραβάσεις.

Με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και κατά την περίοδο των εορτών, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε χιλιάδες τροχονομικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια και φυσικά και στην Αττική.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 25 με 31 Δεκεμβρίου, στο επίκεντρο των ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής βρέθηκε η περιοχή της παραλιακής Εθνικής Οδού Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησαν στην Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου 290 τροχονομικούς ελέγχους. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων τα συνεργεία βεβαίωσαν 140 συνολικά παραβάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία σύλληψη. Παράλληλα αφαιρέθηκαν πινακίδες από επτά οχήματα, 12 άδειες κυκλοφορίας αλλά και 15 άδειες οδήγησης.

Οι δύο «δημοφιλέστερες» παραβάσεις στην Αθηνών-Σουνίου ήταν η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα (39 παραβάσεις) και η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (20 παραβάσεις).

Συνολικά το διάστημα 25 με 31 Δεκεμβρίου η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε σε όλη την επικράτεια 89.271 ελέγχους και βεβαίωσε συνολικά 17.753 παραβάσεις.

Με 2.348 παραβάσεις, η Αττική βρέθηκε στην κορυφή της λίστας μεταξύ των περιφερειών, με τη Θεσσαλία να ακολουθεί με 2.310 παραβάσεις και τη Θεσσαλονίκη στην τρίτη θέση με 2.168 παραβάσεις. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Κεντρική Μακεδονία με 1.789 παραβάσεις, ενώ η Ήπειρος έκλεισε την πρώτη πεντάδα με 1.581 παραβάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την τελευταία εβδομάδα του έτους οι περισσότερες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν την παράνομη στάθμευση με την Ελληνική Αστυνομία να μοιράζει συνολικά 6.478 σχετικές κλήσεις.

Για υπερβολική ταχύτητα η Τροχαία βεβαίωσε παράλληλα 4.220 κλήσεις, ενώ τρίτη παράβαση στη Ελλάδα κατά την εορταστική περίοδο ήταν η οδήγηση για οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Γι΄ αυτήν τα συνεργεία της Τροχαίας βεβαίωσαν 710 παραβάσεις.

Επόμενη «δημοφιλής» παράβαση,η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση ήταν η οδήγηση σε κατάσταση μέθης με την Ελληνική Αστυνομία να μοιράζει 563 κλήσεις, ενώ για την οδήγηση χωρίς χρήση ζώνης ασφάλειας κόπηκαν 512 κλήσεις.

Πολύ ψηλά στη λίστα των παραβάσεων κατά την εορταστική περίοδο και συγκεκριμένα στην 6η θέση βρέθηκε και η μη χρήση κράνους από τους μοτοσικλετιστές με την Τροχαία να βεβαιώνει σε όλη την Ελλάδα 314 παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ