Όταν η Δύση ζήλεψε τους Κινέζους: Έφτιαξαν τεράστια γέφυρα σε μόλις 43 ώρες – Δείτε βίντεο

gefira sto pekino antikatasasi 43 ores

Τον παγκόσμιο θαυμασμό συγκέντρωσαν πριν από μερικά χρόνια οι Κινέζοι, οι οποίοι κατάφεραν να αντικαταστήσουν μία γέφυρα σε μόλις λίγες ώρες.

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα η αποκατάσταση ενός μικρού πεζοδρομίου μπορεί να πάρει… μήνες, στην Κίνα χτίζουν γέφυρες μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα.

Δείγμα της σημαντικής προόδου που έχει συντελεστεί στο κινεζικό κατασκευαστικό κλάδο αποτελεί η αποκατάσταση μίας γέφυρας το 2015, στην καρδιά του Πεκίνου.

Η αντικατάσταση της γέφυρας Sanyuan ξεκίνησε στις 11 π.μ. της 13ης Νοεμβρίου του 2015 και ολοκληρώθηκε σε μόλις 43 ώρες.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε με την κατεδάφιση μίας ηττημένης από τον χρόνο γέφυρας, για να ακολουθήσει η μεταφορά στο ίδιο σημείο μιας προκατασκευασμένης, νέας γέφυρας βάρους 1.300 τόνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κίνα γέφυρα σε 43 ώρες

Τα εργοτάξια συνεργάστηκαν με τρομακτική ακρίβεια και, αφού εγκατέστησαν το προκατασκευασμένο τμήμα, ολοκληρώσαν ταχύτατα όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έργα ώστε να παραδοθεί η γέφυρα στους οδηγούς της πρωτεύουσας της Κίνας.

Σημειώνεται ότι η αντικατάσταση της παλαίας γέφυρας έπρεπε να γίνει γρήγορα, λόγω της στρατηγικής θέσης της, δεδομένου ότι από αυτή διέρχονται καθημερινά πάνω από 200.000 οχήματα, ενώ τη διασχίζουν 48 δρομολόγια λεωφορείων, τα οποία μεταφέρουν περίπου 727.000 επιβάτες την ημέρα.

Με τόσο μεγάλες κυκλοφοριακές ροές, η υιοθέτηση οποιασδήποτε συμβατικής τεχνικής αντικατάστασης θα μετέτρεπε το Πεκίνο σε κολαστήριο, μιας και η κυκλοφορία θα γινόταν αβίωτη για διαστήματα μεγαλύτερο των δύο μηνών.

Η νέα γέφυρα με μεταλλική δοκό έχει μήκος 54,9 μέτρα και πλάτος 44,8 μέτρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ