Έφτασε το ηλεκτρικό SUV της Toyota. Δείτε πόσο κοστίζει στη Μ. Βρετανία

Toyota BZ4X 1

Την πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά είναι έτοιμο να ξεκινήσει η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Toyota, με τους Ιάπωνες να επιλέγουν την αγορά της Μ. Βρετανίας για το ντεμπούτο του bZ4X στη γηραιά ήπειρο.

Την πρώτη του εμφάνιση επί ευρωπαϊκού εδάφους θα πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της Toyota. Ο λόγος για το bZ4X, η διάθεση του οποίου ξεκίνησε στην αγορά της Μ. Βρετανίας.

Ως γνωστόν το ηλεκτροκίνητο SUV προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς. Στην πρώτη περίπτωση, το Toyota bZ4X εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 265 Nm ροπής, o οποίος κινεί τους μπροστινούς τροχούς και επιτρέπει στο ιαπωνικό SUV να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota bZ4X

Η βασική έκδοση του αυτοκινήτου εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 71,4 kWh, οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων, ενώ προσφέρουν και τη δυνατότητα ταχυφόρτισης με μέγιστη ισχύ 150 kW.

Για την τετρακίνητη διαμόρφωση του αυτοκινήτου, οι Ιάπωνες τοποθετούν στο Toyota bZ4X δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 218 ίππων και 336 Nm ροπής, γεγονός που περιορίζει περαιτέρω τον χρόνο που απαιτείται για την επιτάχυνση του αυτοκινήτου από στάση στα 100 χλμ./ώρα στα 7,7 δευτερόλεπτα.

Toyota bZ4X
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στις τεχνολογίες που κάνουν το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Toyota να ξεχωρίζει είναι το «steer by wire» σύστημα διεύθυνσης κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι το τιμόνι δεν συνδέεται μηχανικά με τους τροχούς και οι εντολές του οδηγού μεταφέρονται στην άσφαλτο μέσω της μετάδοσης ενός «ηλεκτρικού» σήματος.

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του, το μήκος των 4,69 μέτρων το τοποθετεί στη μικρομεσαία κατηγορία των SUVs και απέναντι στο Volkswagen ID4. Σε πρώτη ανάγνωση, πάντως, η ιαπωνική πρόταση τοποθετείται τιμολογιακά πάνω από τον γερμανόφωνο ανταγωνισμό, με την τιμή της δικίνητης έκδοσης να ξεκινά στη βρετανική αγορά από τα 49.225 ευρώ. 

Toyota bZ4X

H τετρακίνητη έκδοση προσφέρεται στο δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο έχει αφετηρία τα 56.830 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ