Με εφαρμογή στα κινητά θα ελέγχουν τις πινακίδες των αυτοκίνητων στο δρόμο

τέλη κυκλοφορίας κίνηση σε δρόμο

Οι ελεγκτικές αρχές θα μπορούν να σκανάρουν τις πινακίδες αυτοκινήτων, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει γίνει αποπληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και αν ένα όχημα έχει τεθεί σε ακινησία.

Hi-tech όπλα θα έχουν στην υπηρεσία τους οι ελεγκτικές αρχές για την πάταξη της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΑΑΔΕ για τη φετινή χρονιά, όπως αυτό ανακοινώθηκε στις 29 Μαρτίου.

Ειδικότερα, το προσωπικό των ελεγκτικών αρχών θα φέρει ειδική εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας θα καθίσταται εφικτή η επιτόπια σάρωση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν πληρωθεί τα Τέλη της Κυκλοφορίας και να γίνει έλεγχος ακινησίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή, δεδομένου ότι πλέον οι οδηγοί που θέλουν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους δεν χρειάζεται να καταθέτουν τις πινακίδες τους, μιας και η διαδικασία γίνεται online μέσω μέσω της πλατφόρμας MyCar της AΔΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι φέτος ιδιοκτήτες οχημάτων χρειαζόταν να εισέλθουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis και να επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων».

elegxos pinakidwn kikloforias

Στη συνέχεια εμφανιζόταν η επιλογή για την εμφάνιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο είχε και κωδικό QR (QR code), με το οποίο μπορούσε να γίνει απευθείας πληρωμή, μέσω web banking.

Σημειώνεται ότι πέρα από την εφαρμογή στα κινητά, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2022 εντάσσεται επίσης σύστημα παρακολούθησης της κίνησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων κατά την είσοδο και την κυκλοφορία τους στη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει πληροφοριακό σύστημα και τεχνολογικό εξοπλισμό (κάμερες, μπάρες, υποδομές κ.λπ.) και αυτόματη αναγνώριση και καταγραφή στοιχείων οχημάτων παντός τύπου (Ι.Χ., φορτηγών, λεωφορείων, βυτιοφόρων, μοτοσυκλετών κ.λπ.) κατά τη διέλευσή τους από συγκεκριμένο σημείο ελέγχου. Αυτά θα εγκατασταθούν σε περίπου 30 συνοριακά σημεία και λιμένες.

Τέλος, θα παραληφθούν 15 μηχανημάτα έξυπνης μύτης (smart nose) για την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) και για τις 14 υπηρεσίες των Κινητών Ομάδων Ελέγχου (ΚΟΕ) και των Θαλάσσιων Ομάδων Ελέγχου (ΘΟΕ).

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ