Έφαγε πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα ενώ ήταν συνοδηγός – Η απίστευτη ιστορία

Πρόστιμο μαμούθ για υπερβολική ταχύτητα

Γίνεται να καταδικαστείς για υπερβολική ταχύτητα χωρίς να είσαι εσύ πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου; Και όμως γίνεται.

Ένα βελγικό δικαστήριο καταδίκασε τον επιβάτη ενός αυτοκίνητου για υπερβολική ταχύτητα, 235 χλμ./ώρα, και μάλιστα με πιο βαριά καμπάνα από τον οδηγό του.

Η ελληνική νομοθεσία τιμωρεί αυστηρά την κίνηση με υπερβολική ταχύτητα στο δρόμο, αλλά μέχρι στιγμής, η τιμωρία αφορά μόνο τους οδηγούς. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά στο Βέλγιο, όπου η υποκίνηση για υπερβολική ταχύτητα τιμωρούνται πλέον από το νόμο.

Bloko Astinomias
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το μέρος του πλανήτη, οι «δημιουργοί» βίντεο που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να διωχθούν από τις Αρχές, ακόμα και για παραβάσεις που δεν έχουν άμεση σχέση με την υπερβολική ταχύτητα.

Αυτός ο νέος νόμος μπορεί προφανώς να επηρεάσει ένα πολύ ευρύ νομοθετικό πλαίσιο, αφού ένας άνδρας μόλις καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Saint-Nicolas για υπερβολική ταχύτητα, παρόλο που δεν οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο.

Θα πείτε, πως είναι δυνατόν; Ο συγκεκριμένος συνάνθρωπος μας ήταν επιβάτης στο αυτοκίνητο του ξαδέρφου του και τον ενθάρρυνε να επιταχύνει επειδή η κοπέλα του στο πίσω κάθισμα είχε πόνο στο στομάχι. Το αυτοκίνητο μετρήθηκε από τα ραντάρ της τροχαίας να κινείται με 235 χλμ./ώρα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο ο οδηγός και ο συνοδηγός.

Bloko troxaias

Στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 1.600 ευρώ και του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για τρεις μήνες. Στον συνοδηγό όμως που ενθάρρυνε τον οδηγό, το πρόστιμο είναι 2.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος οδήγησης για ένα χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε, το βελγικό δικαστήριο έκρινε ότι η ευθύνη του συνοδηγού ήταν μεγαλύτερη από εκείνη του οδηγού στη συγκεκριμένη περίπτωση, και θεωρήθηκε αυτός υπεύθυνος για την κίνηση με υπερβολική ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ