Το επαναστατικό ποδήλατο που φτιάχνεται από κάψουλες καφέ Nespresso – Ποιος το κατασκευάζει

Miloo Xplorer Beast 1

Το συγκεκριμένο e-bike μας έρχεται από την Ελβετία και προσφέρεται σε εκδόσεις με σκελετό από ανθρακονήματα ή ανακυκλωμένα καψούλια καφέ.

Η Nespresso προσφέρει την δυνατότητα ανακύκλωσης για τα χρησιμοποιημένα αλουμινένια καψούλια των μηχανών καφέ που διαθέτει στην αγορά, μέσω των καταστημάτων της, αλλά είναι λίγοι οι καταναλωτές που το κάνουν.

Από αυτή τη διαδικασία ανακύκλωσης γεννήθηκε η ιδέα στη Miloo για την χρήση του ανακυκλωμένου αλουμινίου για την κατασκευή σκελετών και ζαντών για ποδήλατα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η εταιρεία έχει αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθούν και άλλα ανακυκλωμένα υλικά για την κατασκευή σελών, γκριπ και ελαστικών.

Miloo Xplorer Beast 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, η Swiss Post συμμετέχει στη διαδικασία μεταφέροντας τις κάψουλες στο εργοστάσιο της Miloo. Ουσιαστικά, οι χρησιμοποιημένες κάψουλες καφέ συλλέγονται από τα σπίτια των καταναλωτών και παραδίδονται στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που διαχειρίζεται από το 2012 η εταιρεία καφέ, αποτελώντας μέρος της πρωτοβουλίας «Ανακύκλωση στο σπίτι», με περισσότερα από 3.700 σημεία συλλογής στην επικράτεια της Ελβετίας.

Ωστόσο, το Xplorer Beast αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά ηλεκτρικά ποδήλατα της αγοράς για το 2024. Διαθέτει ηλεκτρομοτέρ που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Bafang, αποδίδοντας 1,4 ίππους και 160 Nm ροπή, και έχει εγκριθεί για ταχύτητα έως 45 χλμ./ώρα (αλλά μπορεί να περιοριστεί στα 25 χλμ./ώρα, όπως απαιτείται από τους κανονισμούς της Ε.Ε.).

Η μπαταρία που διαθέτει χρησιμοποιεί ένα από τα πιο προηγμένα και έξυπνα συστήματα της αγοράς: αποτελείται από κυψέλες LG 21700 που έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και επομένως δίνουν μεγαλύτερη αυτονομία και απόδοση στο ποδήλατο.

Miloo Xplorer Beast 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 48βολτη μπαταρία που φέρει μπορεί να συνδυαστεί και με μία δεύτερη, έχει την δυνατότητα να φορτίσει με διάφορους τρόπους: ηλιακά πάνελ, δυναμό και φυσικά συμβατική φόρτιση.

Το νέο e-bike της Miloo έχει κιβώτιο ταχυτήτων της Kinderway και προαιρετικά διατίθεται με ιμάντα κίνησης που έχει εξελιχθεί από την Gates. Ο αναβάτης ενημερώνεται από μία ψηφιακή οθόνη ενσωματωμένη στο πλαίσιο, που είναι εξοπλισμένη και με αντικλεπτικό σύστημα και με σύστημα τηλεχειρισμού.

Η τιμή του e-bike Xplorer Beast της Miloo έχει καθοριστεί στα 11.615 ευρώ, ενώ για την έκδοση που δημιούργησε σε συνεργασία με την Nespresso, η τιμή της παραμένει άγνωστη.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ