Η Δυτική Αττική αλλάζει -Αυτά είναι τα έργα που βελτιώνουν τις μετακινήσεις των πολιτών

δρόμοι της Αθήνας

Ριζικές θα είναι οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής, μόλις ολοκληρωθούν τα έργα που περιλαμβάνονται σε νέο διαγωνισμό.

Ασφαλέστερες θα γίνουν οι μετακινήσεις των κατοίκων της Δυτικής Αττικής μόλις ολοκληρωθεί η δέσμη έργων που προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για διαγωνισμό προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ που αφορά σε έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, μέσω της βελτίωσης των υποδομών του οδικού δικτύου της Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Η χρηματοδότηση γίνεται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν νέα στηθαία ασφαλείας, θα δημιουργηθεί νέα διάγραμμιση και θα αποκατασταθούν βλάβες.

έργα στην Αθήνα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, το έργο, που δημοπρατήθηκε μόλις, συμπεριλαμβάνει τα παρακάτω:

• Συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (επούλωση φθορών, αντικατάσταση-συντήρηση πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας, καθαρισμός ή επισκευή φρεατίων, κ.ά.)
• Αντιμετώπιση φθορών με νέο οδόστρωμα συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων
• Αντικατάσταση ή τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας με σύγχρονες προδιαγραφές μήκους 1.000 m
• Αποκατάσταση διαγράμμισης συνολικής επιφάνειας 30 στρεμμάτων
• Άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου (εκσκαφές, άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση καθιζήσεων, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, κ.ά.)
• Μηνιαία καταγραφή με επιτόπου έλεγχο και αποτύπωση βλαβών με χρήση ειδικού εξοπλισμού και κατάλληλου λογισμικού και ηλεκτρονικών συσκευών που έχουν την δυνατότητα καταγραφής της γεωγραφικής θέσης της λαμβανομένης ψηφιακής εικόνας
• Και τέλος, άμεση κινητοποίηση για αποκατάσταση βλαβών.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο με τίτλο «Συντήρηση & αποκατάσταση φθορών οδικού δικτύου Π.Ε. Δυτικής Αττικής (Α20)», προϋπολογισμού 2.000.000 €, στο πλαίσιο του οποίου έχουν προχωρήσει εκτεταμένες εργασίες σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο δημοπράτησης (πριν το Ελεγκτικό Συνέδριο) βρίσκεται το νέο έργο «Συντήρηση & αποκατάσταση φθορών οδικού δικτύου Π.Ε. Δυτικής Αττικής(Α23)», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 €

«Συνεπείς στη δέσμευση μας πως θα εστιάσουμε σε έργα και υποδομές που στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την προάσπιση της ζωής των πολιτών που είναι για εμάς προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Μόλις δημοπρατήσαμε άλλο ένα σημαντικό οδικό έργο στη Δυτική Αττική, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, το οποίο σε συνδυασμό με τα άλλα σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη, διασφαλίζουν τη ριζική αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στην περιοχή, που έχει «πληγωθεί» πολλές φορές από φυσικές καταστροφές και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής»., ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
έργα στην Αθήνα

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Η οδική ασφάλεια αλλά και η εικόνα και η επισκεψιμότητα της περιοχής μας ξεκινά από το οδικό δίκτυο. Στόχος μας είναι να μην αφήνουμε ούτε μια ημέρα χαμένη. Για αυτό και υπάρχει έργο σε εξέλιξη, το νέο έργο που μόλις δημοπρατήθηκε και νέο έργο που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δημοπράτησης, χωρίς να μένει «στον αέρα» η συντήρηση του οδικού μας δικτύου. Εκτελούμε έργα, με συνέχεια και συνέπεια».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ