Τα πρώτα από τα 12 αντίτυπα των Bentley Bacalar και Blower

Bentley Bacalar Blower

Δύο από τις σπανιότερες Bentley που έχουν βγει από το βρετανικό εργοστάσιο είναι έτοιμες από τον οίκο Mulliner: η Bacalar του 2021 και το πιστό αντίγραφο της κλασικής Blower του 1929, που θα κατασκευαστούν σε 12 αντίτυπα η καθεμία.

Ο οίκος Mulliner, το εσωτερικό τμήμα της Bentley για την εξατομίκευση, τις μετατροπές και την αναστήλωση των αυτοκινήτων της, μόλις ολοκλήρωσε -μετά από πολυετή εργασία- την κατασκευή των πρώτων από τα δώδεκα συν δώδεκα αυτά αντίτυπα της Bacalar και της Blower.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «σύγχρονη» Bentley Blower είναι ένα εκθαμβωτικά πιστό αντίγραφο του αυτοκινήτου του Sir Henry Birkin, που δημιουργήθηκε για να συμμετάσχει στις 24 Ώρες του LeMans. Το αμάξωμά του έχει δεχθεί την επεξεργασία της εποχής και έχει βαφτεί με το αυθεντικό πράσινο χρώμα Birkin Green.

Οι ακτινωτοί τροχοί και τα δερμάτινα καθίσματα είναι πανομοιότυπα με του αυτοκινήτου του 1929, ενώ ο υπετρφοδοτούμενος κινητήρας των 4.5 λίτρων έχει αλουμινένια έμβολα με τέσσερις βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο, έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και διπλά μπουζί. Αποδίδει 236 ίππους. Μάλιστα, το Blower πήρε την ονομασία του από το σύστημα υπερτροφοδότησης (turbo) του κινητήρα.

Μόνο τρεις είναι οι σύγχρονες προσθήκες, που δεν είχε το Blower του 1929 και τις έχει η σημερινή αναδημιουργία του: το αφρώδες κάλυμμα του δοχείου καυσίμων, η σύγχρονη ηλεκτρική τρόμπα βενζίνης και το δυναμό σημερινής τεχνολογίας.

Η Bacalar, αντίθετα, είναι ένα ανοιχτό διθέσιο supercar της τωρινής εποχής, με την αιχμή της σημερινής τεχνολογίας σε κάθε πτυχή του. Ο κινητήρας της είναι επίσης υπερτροφοδοτούμενος, ο 12κύλινδρος twin-turbo διάταξης W που προέρχεται από την Continental GT Speed. Αποδίδει 650 ίππους και της χαρίζει επιτάχυνση 0-96 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα, καθώς και τελική ταχύτητα 321 km/h.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμάται περίπου 2 εκατομμύρια Ευρώ, και με αυτή την τιμή ο αγοραστής καθενός από τα 12 αντίτυπα της Bacalar μπορεί να επιλέξει μια πλειάδα στοιχείων εξατομίκευσης. Ο αγοραστής του πρώτου αυτού αντιτύπου διάλεξε το μεταξένιο-ασημί χρώμα Atom Silver για το ανθρακονημάτινο αμάξωμά της.

Το συνέδεσε με λεπτομέρειες χρώματος Moss Green που εντοπίζονται στις ειδικές σχεδιασμένες ζάντες 22 ιντσών, στην κεντρική μπάρα της γρίλιας, μέσα στα φωτιστικά σώματα, στα σημεία που βρίσκονται τα στοιχεία χρωμίου, περιμετρικά των -βαμμένων σε γυαλιστερό μαύρο- roll-bars της προστασίας των κεφαλιών των δύο επιβατών, καθώς και στο εσωτερικό που έχει επένδυση δέρματος Beluga, επενδύσεις Riverwood του ταμπλό και μπρονζέ λεπτομέρειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ