Δύο νέες Lamborghini Urus πάτησαν Ελλάδα - Η απίστευτη τιμή τους

Lamborghini Urus έφτασε στην Ελλάδα 2022

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες δύο νέες Lamborghini Urus, του SUV της ιταλικής εταιρείας που αποτελεί και το πιο μοσχοπουλημένο μοντέλο στην ιστορία της.

Σύμφωνα και με την επίσημη σελίδα στο Facebook του επίσημου διανομέα της Lamborghini στη χώρα μας, στην Ελλάδα κατέφθαναν δύο νέες Urus, μία σε λευκό και μία σε μαύρο χρώμα. Να σημειωθεί ότι η τιμή του SUV επιδόσεων της Lamborghini ξεκινά στη χώρα μας περίπου από τα 350.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Urus είναι το best seller της Lamborghini των τελευταίων ετών. Τη χρονιά που μας πέρασε το super SUV της ιταλικής εταιρείας κατάφερε να συγκεντρώσει το 60% επί του συνόλου των πωλήσεων του 2021. Συγκεκριμένα οι Ιταλοί διέθεσαν 5.021 μονάδες, βοηθώντας την εταιρεία από την Sant' Agata να αυξήσει κατά 13% την εμπορική της επίδοση σε σχέση με το 2020.

Μάλιστα, οι πωλήσεις της Urus ήταν διπλάσιες σε σχέση με το δεύτερο εμπορικότερο αυτοκίνητο της Lamborghini, τη Huracan, που διατέθηκε σε 2.586 μονάδες. Στην τρίτη θέση ήρθε η Aventador, η οποία έκλεισε παράλληλα το δικό της κύκλο παραγωγής το 2021.

Να θυμίσουμε ότι η Lamborghini Urus εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 650 ίππους και τα 850 Nm ροπής στις 6.000 και 2.250-4.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα απόδοσης που αψηφούν το βάρος των σχεδόν 2,2 τόνων και «προσφέρουν» 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις 12,8 δεύτερα και τελική που φτάνει στα 305 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακές είναι και οι αποστάσεις ακινητοποίησης της Urus με την εταιρεία να αναφέρει ότι απαιτούνται μόλις 33,7 μέτρα για να σταματήσει πλήρως το super SUV της από τα 100 χλμ./ώρα. Να σημειωθεί ότι το σύστημα τετρακίνησης και το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού της Urus, όπως άλλωστε και κεραμικοί δίσκοι με τους εμπρός να φτάνουν σε διάμετρο τα 440 (40 χλστ. πάχος!) και τους πίσω στα 370 χιλιοστά.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ