Αποκαλυπτήρια για δύο νέες Aston Martin μέσα στον Αύγουστο

Aston Martin Vantage F1 Edition

Η Aston Martin είναι έτοιμη να αποκαλύψει δύο νέα supercars στην Pebble Beach της Καλιφόρνιας μέσα στον Αύγουστο - ένα υψηλών επιδόσεων, και μια ειδική έκδοση του τμήματος Q για να γιορτάσει την ιστορία της στις 24 Ώρες του LeMans.

Σύμφωνα με τις εικασίες, το πρώτο θα είναι μια ανοιχτή roadster έκδοση της τρέχουσας V12 Vantage, και -σύμφωνα με την εταιρεία του Gaydon- θα έχει το ίδιο dna υψηλών επιδόσεων με τις Aston Martin DBX 707, V12 Vantage και το hypercar Valkyrie.

Aston Martin Valkyrie
Aston Martin Valkyrie
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν όντως πρόκειται για τη V12 Vantage Roadster, θα επαναφέρει τον δωδεκακύλινδρο κινητήρα στην ανοιχτή Vantage τέσσερα χρόνια από τότε που η εταιρεία τον απέσυρε και διέθετε το roadster της αποκλειστικά με τον μικρότερο V8.

Aston Martin Vantage F1 Edition
Aston Martin Vantage F1 Edition

Η ΑΜ λέει ότι το αυτοκίνητο αυτό, που θα αποκαλυφθεί στις 19 Αυγούστου στον ιδιωτικό χώρο της εταιρείας στην αμερικανική έκθεση της αυτοκίνησης, θα είναι «ένα μοντέλο επικεντρωμένο στις συγκλονιστικές επιδόσεος, με συναισθήματα υψηλών οκτανίων και ιδιαίτερα απολαυστική οδηγική αίσθηση».

Aston Martin Vantage Roadster (V8)
Aston Martin Vantage Roadster (V8)
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη Aston Martin που θα παρουσιαστεί στην Pebble Beach θα είναι ένα εξαιρετικά περιορισμένων αντιτύπων συλλεκτικό αυτοκίνητο, που θα κατασκευασεί για να τιμήσει τη δεκαετία της ύπαρξης του τμήματος Q εξειδικευμένων εκδόσεων των μοντέλων της Aston Martin.

«Θα ενσωματώνει την παράδοση των νικών της εταιρείας στην πίστα, με έναν υπαινιγμό στην επιτυχία στις 24 Ώρες του LeMans», σύμφωνα με όσα προαναγγέλει το Gaydon. Η επιτυχία αυτή προφανώς είναι η νίκη της Aston Martin στις 24 ώρες του LeMans με τη DBR1 τη δεκαετία του 1950, και με οδηγό το θρυλικό εκλιπόντα Sir Stirling Moss.

Aston Martin DBX707
Aston Martin DBX707

Μια σημαντική παράμετρος των δύο αυτών μοντέλων είναι ότι θα αποκαλύψουν τις νέες σχεδιαστικές κατευθύνσεις της Aston Martin - τη νέα δημιουργική της ταυτότητα που περιλαμβάνει την αλλαγή του εμβλήματός της μετά από το 2003. Στόχος της αλλαγής αυτής είναι να γίνει ελκυστική από ευρύτερο κοινό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, στην έκθεση της Καλιφόρνιας η ΑΜ θα δώσει πληροφορίες για την εξέλιξη του καινοτομικού κεντρομήχανου hypercar Valhalla, του υβριδικού V8 των 937 ίππων που φιλοδοξεί να κοιτάξει στα μάτια τη Ferrari SF90 Stradale. Θα παρουσιάσει μάλιστα για πρώτη φορά το εσωτερικό του, και όσως λίγοι και εκλεκτοί πελάτες της εταιρείας να αποκτήσουν και τη δυνατότητα να μπουν για λίγα λεπτά σε αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ