Μεγάλη ανακάλυψη: Δροσερό αυτοκίνητο χωρίς air condition

cool car summer

Νέα πατέντα Ισραηλινών υπόσχεται δροσερό αυτοκίνητο ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα, μέσω τοποθέτησης ειδικής μεμβράνης στα οχήματα. 

Σε χώρες όπως η Ελλάδα η χρήση του air condition στο αυτοκίνητο τους καλοκαιρινούς μήνες θεωρείται απαραίτητη. Στην πράξη βέβαια η επιλογή να ενεργοποιήσουμε το σύστημα κλιματισμού στο όχημα μας δεν είναι και τόσο αθώα, καθώς κατά αυτόν τον τρόπο επιβαρύνουμε τη λειτουργία του κινητήρα και αυξάνουμε αισθητά την κατανάλωση καυσίμου.

Μιλώντας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η χρήση του κλιματισμού μειώνει την αυτονομία αναγκάζοντάς μας να προχωρήσουμε σε συχνότερες στάσεις για τη φόρτιση των μπαταριών.

SolCold
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω, Ισραηλινοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια προστατευτική μεμβράνη, η οποία επιτρέπει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να μην θερμαίνεται ακόμα κι όταν εκτεθεί για ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία.

Η τεχνολογία την οποία ανέπτυξαν οι Ισραηλινοί δεν αποτρέπει μόνον την απορρόφηση της ακτινοβολίας, αλλά την αποκρούει έχοντας αυξήσει τη συχνότητα-ενέργεια των φωτονίων. Με αυτόν τον τρόπο ο θάλαμος επιβατών του αυτοκινήτου δεν θερμαίνεται, αντιθέτως ψύχεται σε τέτοιον βαθμό που καθιστά λιγότερο απαραίτητη τη χρήση του κλιματισμού.

Ηλιακή ακτινοβολία

Η διαφορά θερμοκρασίας αγγίζει ακόμα και τους 20 βαθμούς κελσίου, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη τεχνολογία άκρως ελκυστική και σε άλλες εφαρμογές περά από τα εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία οχήματά μας.

Μάλιστα αν πάμε ένα βήμα παρακάτω, η αόρατη μεμβράνη των Ισραηλινών μπορεί να προστατεύσει και τα μέρη του αμαξώματος από την αλλοίωση που προκαλεί η έκθεσή τους στον καλοκαιρινό ήλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεχνολογία, η οποία έχει αναπτύξει η εταιρεία SolCold βρίσκεται για την ώρα σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο, έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ