Τα «ατσαλένια γεράκια» της αστυνομίας βρίσκονται στον αέρα και συλλαμβάνουν οδηγούς -Ποιους κυνηγούν

κόκκινο φανάρι drones

Σε συνεχή παρακολούθηση από αέρος βρίσκονται οι οδηγοί σε ευρωπαϊκή πόλη οι οποίοι παραβιάζουν το κόκκινο φανάρι.

Όλο και πιο αποτελεσματικές μεθόδους ώστε να δοθεί τέλος στις μεγάλης επικινδυνότητας τροχαίες παραβάσεις αναζητούν οι αρμόδιες αρχές.

Στο επίκεντρό τους έχει βρεθεί -μεταξύ άλλων- και το φαινόμενο παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη που, όπως μαρτυρά μια σωρεία περιστατικών, έχει αποτελέσει αίτια απώλειας εκατοντάδων ζωών στην άσφαλτο.

Στις μεγάλης αποτελεσματικότητας μεθόδους καταπολέμησης του φαινομένου συγκαταλέγονται και οι τοποθετημένες κάμερες στα φανάρια που ήδη έχουμε δει στη χώρα μας. Πρόκειται, ωστόσο, για μία δράση που δεν επιτρέπει την επιτόπια..τιμωρία των παραβατών.

Κόκκινο φανάρι drones
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο τον ανωτέρω περιορισμό, οι αστυνομικές αρχές πολλών χωρών έχουν επινοήσει μια διαφορετική μέθοδο που επιτρέπει την επιτόπια βεβαίωση του προστίμου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αστυνομία της Ουγγαρίας που ήδη έχει «σηκώσει» drones τα οποία καιροφυλακτούν πάνω από τα φανάρια και «συλλαμβάνουν» όσους οδηγούς περνούν… αέρα από το πορτοκαλί ή κόκκινοι φανάρι.

Ενδεικτική της συνεργασίας των ιπτάμενων μη επανδρωμένων οχημάτων με τους άνδρες της Τροχαίας είναι, μάλιστα, ένα βίντεο (δείτε το παραπάνω) που δημοσιεύθηκε από τις ίδιες της αστυνομικές αρχές της Ουγγαρίας.

Όπως παρατηρούμε, πολλοί οδηγοί περιφρονούν την κόκκινη ένδειξη ενός φωτεινού σηματοδότη, αλλά αγνοούν ότι πάνω από τις… οροφές των οχημάτων τους υπάρχουν drones τα οποία μέσω καμερών «χτενίζουν» τον δρόμο.

Το συλλεχθέν υλικό μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο σε μπλόκο της ουγγρικής τροχαίας που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το φανάρι. Ακολουθεί η ακινητοποίηση των οδηγών και η βεβαίωση του προστίμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κόκκινο φανάρι drones

Το φανάρι στο βίντεο βρίσκεται στην πόλη Σεκεσφεχερβάρ και η επιστράτευση των drones απαιτήθηκε μετά την πρόκληση 47 τροχαίων ατυχημάτων κατά τα οποία τραυματίστηκαν 10 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και με αφαίρεση επιτόπου της διπλώματος οδήγησης για 60 μέρες.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που ένας οδηγός διαπράξει παραβίαση ερυθρού σηματοδότη για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 5 ετών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται δια βίου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ