Στους δρόμους της Αθήνας 1.200 λεωφορεία που θα προστατεύουν από τον κορωνοϊό

astiko leoforeio xaidari smartbus

Με αντιμικροβιακές επιφάνειες και ειδικά φίλτρα αέρα εξοπλίζονται εκατοντάδες αστικά λεωφορεία στην Αθήνα, για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό υψώνει η Ανώνυμη Εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.), προκηρύσσοντας δύο διαγωνισμούς για την εγκατάσταση ειδικού αντιμικροβιακού εξοπλισμού στα λεωφορεία της Αθήνας.

O πρώτος εξ αυτών είναι προϋπολογισμού 1.026.720 ευρώ (συν Φ.Π.Α.) και αφορά την τοποθέτηση-επένδυση αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού, και ειδικότερα, φύλλων, διάφανων φιλμ και θερμοσυστελλόμενων σωληνων (tubes), περιεκτικότητας σε χαλκό τουλάχιστον 98%.

Η τοποθέτηση των αντιμικροβιακών υλικών θα γίνει στις επιφάνειες αφής 1.200 αστικών λεωφορείων της εταιρείας.

Ειδικότερα, τα αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού (πάχους τουλάχιστον 0,035 χλστ.) εξουδετερώνουν αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19. Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται ολοκληρωτικά πάνω στην επιφάνεια του χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% και μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης μέσω της αφής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σημεία τοποθέτησης των αντιμικροβιακών προϊόντων – φύλλων χαλκού επί των οχημάτων είναι:

- χειρολαβές θυρών
- χειρολαβές καθισμάτων
- κουπαστές
- χειρολαβές ορθίων
- μπάρες ορθίων
- περιμετρικές μπάρες.

λεωφορεια αθηνα κορωνοιος

Αντιμικροβιακά φίλτρα αέρα στις μονάδες κλιματισμού

Ο δεύτερος διαγωνισμός είναι ύψους 297.600 ευρώ (συν Φ.Π.Α.) και αφορά την παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης αντιμικροβιακων φίλτρων αέρα με ιόντα χαλκού στις κλιματιστικές μονάδες των οχημάτων της ΟΣΥ.

Ειδικότερα, πρόκειται για φίλτρα αέρα κλιματιστικών με ιόντα χαλκού πάχους τουλάχιστον 6 mm και 60gr/τ.μ. που θα τοποθετηθούν στις μονάδες κλιματισμού 1.200 αστικών λεωφορείων.

Η τοποθέτηση των αντιμικροβιακών φίλτρων αέρα κλιματιστικών με ιόντα χαλκού, όπως αποδεικνύεται από πιστοποιητικά αξιολόγησης αποτελεσματικότητας, εξουδετερώνει αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19 σε ποσοστό άνω του 99%.

Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται σημαντικά επάνω στην επιφάνεια των αντιμικροβιακών φίλτρων αέρα κλιματιστικών με ιόντα χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% εναντίων των ιών SARS-COV-2 – COVID-19 και Η1Ν1, και σε ποσοστό άνω του 88% εναντίων των μικροβίων Χρυσίζων Σταφυλόκοκκος, Κλεμπσιέλλα της πνευμονίας & Αεριογόνος Ψευδομονάδα κ.α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι στόχος της ΟΣΥ μέσω των δύο διαγωνισμών είναι η μείωση των λοιμώξεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που όπως έχει αποδειχθεί αποτελούν μία από τις βασικές εστίες διασποράς του ιού. To συνολικό ύψος των διαγωνισμών υπερβαινει τα 1,3 εκ. ευρώ.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των προσφορών είναι 26.07.2022 για τις αντιμικροβιακές επιφάνεεις και 29.08.2022 για τις κλιματιστικές μονάδες.

λεωφορεια αθηνα κορωνοιος

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ