Δρόμος-πρότυπο για την Ευρώπη θα χαρίσει «δωρεάν» ενέργεια σε 40.000 σπίτια -Πού θα κατασκευαστεί

Δρόμος πρότυπο

Ο περιφερειακός δρόμος του Μπορντό φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο για ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο εξασφαλίζοντας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για 40.000 σπίτια.

Ο κυκλοφοριακός φόρτος που συγκεντρώνουν οι δρόμοι και μάλιστα οι ταχείας κυκλοφορίας τους καθιστά αυτομάτως μια βραδυφλεγή περιβαλλοντική βόμβα, η παρουσία της οποία επιβαρύνει και μάλιστα σημαντικά τις ζωές των κατοίκων μιας πόλης.

Η αδιάκοπη παραγωγή ρύπων αλλά και ο θόρυβος απαιτούν… αντίμετρα, τα οποία όπως φαίνεται η δημοτική αρχή του Μπορντό στη Γαλλία είναι διατεθειμένη να πάρει.

Για την ακρίβεια, το φιλόδοξο πλάνο της δημοτικής αρχής του Μπορντό είναι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ κατά μήκος του περιφερειακού αυτοκινητοδρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί από το 2021 αλλά ποτέ δεν πέρασε στη φάση της υλοποίησης προβλέπει την εγκατάσταση πάνελ έκτασης 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, τα οποία θα είναι ικανά ώστε να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρική ενέργεια περίπου 40.000 κατοικίες στην πόλη του Μπορντό.

Δεν θα είναι ωστόσο μόνον η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών και η παραγωγή πράσινης ενέργειας που θα απαλύνει τον πόνο των κατοίκων του Μπορντό καθώς στην ίδια εγκατάσταση θα προβλεφθεί η δημιουργία συστήματος συγκέντρωσης και αξιοποίησης του βρόχινου νερού, η τοποθέτηση αισθητήρων μέτρησης διοξειδίου του άνθρακα, όπως άλλωστε και ενσωμάτωση ηχοπετασμάτων με σκοπό τη μείωση της ηχορύπανσης.

Ο δήμαρχος του Μπορντό έχει μιλήσει στο παρελθόν ακόμα και για απαγόρευση κίνησης αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, οι δρόμοι της οποίας έχουν αποκτήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2022 το όριο ταχύτητας των 30 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ