Σπάνιο φαινόμενο ή οφθαλμαπάτη -Ο ελληνικός δρόμος που έχει γίνει viral

Μαγνητικό πεδίο

Viral έχει γίνει τους τελευταίους μήνες ένας δρόμος στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, στον οποίο τα αυτοκίνητα κυλούν στην ανηφόρα και επιβραδύνουν στην κατηφόρα.

Μια πινακίδα λίγο έξω από την Λεπτοκαρυά Πιερίας οδηγεί στο «Μαγνητικό Πεδίο», σε μια ορεινή περιοχή όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα ανεξήγητο, τουλάχιστον για κάποιους, φαινόμενο.

Το φαινόμενο θυμίζει εκείνο του όρους της Πεντέλης στην Αττική. Ένας δρόμος που δια γυμνού οφθαλμού μοιάζει να διαθέτει ανηφορική κλίση, κάνει τα αντικείμενα να κυλούν λες και πρόκειται για κατηφόρα.

Μαγνητικό πεδίο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, είτε για μοτοσικλέτα, κυλούν ελεύθερα στην ανηφόρα και επιβραδύνουν ή ακινητοποιούνται στην κατηφόρα.Advertisement

Το φαινόμενο αυτό σύντομα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θέλησαν να το παρατηρήσουν από κοντά ώστε να βγάλουν δικό τους συμπέρασμα.

Δια γυμνού οφθαλμού, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να κυλάει στην ανηφόρα με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί και να διαδοθεί η θεωρεία ότι πρόκειται για μια ανωμαλία στο μαγνητικό πεδίο.

Μαγνητικό πεδίο

Βέβαια η επιστημονική κοινότητα έχει διαφορετική άποψη, καθώς χρειάζεται ένα εξαιρετικά ισχυρό μαγνητικό πεδίο ώστε να «αναγκάσει» ένα αντικείμενο με το βάρος ενός αυτοκινήτου να αψηφήσει τους κανόνες της Φυσικής και να κυλίσει στην ανηφόρα.

Παρά τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί, λοιπόν, για τον συγκεκριμένο δρόμο, πιθανότητες να πρόκειται για μια οφθαλμαπάτη είναι συντριπτικά υψηλότερες από εκείνες που θέλουν την… αντιστροφή των βαρυτικών κανόνων να οφείλεται σε ένα ανεξήγητο φαινόμενο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και να έχει η δημιουργία ενός νέου video αφιερωμένο στον συγκεκριμένο δρόμο αποτέλεσε και για εμάς την αφορμή ώστε να αναδείξουμε ένα ακόμα… ανεξήγητο φαινόμενο της ελληνικής ασφάλτου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ