Αυτός είναι ο δρόμος που θα αλλάξει τη Δυτική Αττική -Πώς θα βάλει τέλος στο μποτιλιάρισμα

δρόμοι αθήνα

Κυκλοφοριακή αποφόρτιση και μείωση των χρόνων οδήγησης θα επιφέρει ένα οδικό έργο που θα υλοποιηθεί στη Δυτική Αττική.

Τέλος στην κυκλοφοριακή συμφόρηση που καταγράφεται στους Δήμους Φυλής και Αχαρνών θα βάλει ένα οδικό έργο που παίρνει την άγουσα της υλοποίησης.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του Γ’ Τμήματος της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω που ενώνει την Δυτική Αττική με την Ανατολική, με την Περιφέρεια Αττικής να ανακοινώνει ότι οι σχετικές προμελέτες εστάλησαν προς έγκριση περιβαλλοντικών όρων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Αντικείμενο της υπό ανάθεση σύμβασης είναι η εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών για την ολοκλήρωση του Γ’ τμήματος της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, μήκους 2,5χλμ περίπου, το οποίο χωροθετείται στη βόρεια πλευρά της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και στη βορειοδυτική του Δήμου Αχαρνών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχή του οδικού έργου αποτελεί ο τελευταίος κατασκευασμένος κυκλικός κόμβος πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου «Ερμής» στη συμβολή της υφιστάμενης Δυτ. Περιφερειακής Αιγάλεω με την προέκταση της οδού Ιονίου Πελάγους του Δήμου Φυλής και πέρας η συμβολή με την οδό Αγίου Διονυσίου του Δήμου Αχαρνών.

δρόμος αττική

Κύριος σκοπός του έργου είναι η παράκαμψη της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων, καθώς και η δημιουργία νέας βορειοδυτικής εισόδου – εξόδου του Δήμου Αχαρνών, αποφορτίζοντας κυκλοφοριακά τους Δήμους Φυλής και Αχαρνών.

Σήμερα, εξαιτίας της θέσης των δύο Δήμων, που περικλείονται από την Αττική Οδό, τον ΠΑΚΕ και την Περιφ. Αιγάλεω, παρατηρείται τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές τους έντονη κυκλοφορία, με σημαντικό φόρτο από βαρέα οχήματα, που περνούν και σε αστικές οδούς, αυξάνοντας την επικινδυνότητα.

Απώτερος σκοπός είναι το υπό μελέτη τμήμα μαζί με νέο σχεδιαζόμενο έργο να αποτελέσουν ένα ενιαίο κυκλοφοριακό δακτύλιο των δύο Δήμων παρέχοντας ευελιξία αναβάθμισης των πυρήνων τους με πεζοδρομήσεις, ηπιότερη κυκλοφορία, έργα πρασίνου, κλπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην υλοποίηση εμβληματικών οδικών έργων που προασπίζουν την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Με την επέκταση και την ολοκλήρωση του Γ’ τμήματος της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, μήκους 2,5χλμ περίπου, αναμένεται να μειωθούν οι χρόνοι οδήγησης, πετυχαίνουμε ενεργειακή εξοικονόμηση, περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή αποφόρτιση και το κυριότερο, μειώνονται οι κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ