Δόθηκε στην κυκλοφορία το ρέμα της «Χελιδονούς»

Ρέμα Χελιδονούς

Μια πολύ δύσκολη αλλά και σημαντική οδική παρέμβαση ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στη Λεωφόρο Δεκελείας, στο τμήμα της δίπλα από το ρέμα της «Χελιδονούς».

Το έργο, προϋπολογισμού 1.149.193,55 ευρώ αφορούσε στην κατασκευή των απαραίτητων έργων αντιστήριξης της οδού Δεκελείας (μετά την στροφή από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, περιοχή Λαϊνόπουλου) στο Δήμο Κηφισιάς στο ύψος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής – Παναγίας Χελιδονούς. 

Ρέμα Χελιδονούς
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εν λόγω τμήμα, υπήρχαν από το παρελθόν προβλήματα διαβρώσεων του οδοστρώματος αλλά και των πρανών στα όρια της επαρχιακής οδού με το παρακείμενο ρέμα Χελιδονούς, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

ρέμα χελιδονούς

Πρόκειται για ένα καθοριστικής σημασίας έργο για τους κατοίκους της περιοχής, το οποίο αφενός επιλύει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι διερχόμενοι οδηγοί, αφετέρου εξασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία σε ένα κομβικό οδικό τμήμα για τις μετακινήσεις, την πρόσβαση και την διασύνδεση περιοχών στον άξονα του Βόρειου Τομέα Αθηνών. Τονίζουμε ότι μέσω του συγκεκριμένου δρόμου διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα.

Ρέμα Χελιδονούς
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικά επισημαίνει:

«Με γνώμονα την ασφάλεια των μετακινήσεων ολοκληρώσαμε και παραδίδουμε στην κυκλοφορία ένα δύσκολο έργο, το οποίο ανέμεναν για πολύ καιρό οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής. Πρόκειται για ένα πολύπαθο οδικό τμήμα, που όμως πλέον αποκαταστάθηκε πλήρως. Από την αρχή της ανάληψης της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής  θέσαμε ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε και ολοκληρώνουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας. Είναι ένα έργο – παρακαταθήκη, το οποίο μαζί με άλλες παρεμβάσεις όπως είναι τα ειδικά οχήματα-βαν στη λεωφόρο Κηφισού για τη διευκόλυνση των οδηγών, οι εργασίες συντήρησης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, η συντήρηση των κεντρικών νησίδων, οι νέοι led φωτεινοί σηματοδότες, έχουν θέσει γερά θεμέλια για την νέα εποχή της οδικής ασφάλειας στην Αττική μας».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ