Δωρέαν wi-fi και 5G στο Μετρό της Αθήνας – Πότε θα μπορούμε να «σερφάρουμε»;

stathmos metro peiraias aerodromio

Το επιβατικό κοινό του Μετρό της Αθήνας θα μπορεί να σερφάρει απρόσκοπτα στο ίντερνετ, ενώ σε λίγα χρόνια δεν θα χάνεται το σήμα μέσα στα βαγόνια.

Ένα πάγιο αίτημα του επιβατικού κοινού της χώρας μας αναμένεται να έχει ικανοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, όταν και θα εγκατασταθεί δημόσια προσβάσιμο wi-fi στους σταθμούς και των τριών γραμμών του Μετρό της Αθήνας (πράσινη, κόκκινη, μπλε).

Με αυτό τον τρόπο, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να «σερφάρει» απρόσκοπτα και δωρεάν στο ίντερνετ.

H ανάπτυξη του δικτύου wi-fi έχει ενταχθεί στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν 2.500 WiFi hotspots σε όλη την Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υπό τον συντονισμό του Υπερταμείου, η ΣΤΑΣΥ σύναψε πρόσφατα συμφωνία με τις εταιρείες Cosmote και Vantage Towers (κοινή εταιρεία των Vodafone & Wind που διαχειρίζεται τις κεραίες κινητής) για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την κάλυψη δικτύου 4G/5G.  

Κινητό μετρό ίντερνετ

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους έχουν δεδομένα ομιλίας και ίντερνετ να επικοινωνούν τηλεφωνικά και να σερφάρουν στο ίντερνετ χωρίς να χάνεται το σήμα, ακόμα και όταν οι συρμοί κινούνται στις σήραγγες.

Το συγκεκριμένο, ωστόσο, έργο θα αργήσει να ολοκληρωθεί (σε περίπου 2,5 χρόνια), μιας και οι εργασίες στο μετρό θα γίνονται αποκλειστικά κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν δηλαδή δεν εκτελούνται δρομολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δωρεάν wi-fi παρεχόταν στο δίκτυο του Μετρό και το 2014 σε συνεργασία με την Hellas Online. Ειδικότερα, ο εξοπλισμός είχε εγκατασταθεί σε 7 σταθμούς (Νερατζιώτισσα, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πλακεντίας, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Πειραίας), αλλά η ελλιπής συντήρηση του δικτύου δεν επέτρεψε την μακροημέρευση του πρότζεκτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ