Τέλος οι μεθυσμένοι οδηγοί: Δωρεάν ταξί για να γυρίσουν σπίτι όσοι πίνουν

TAXI 1

Οι δωρεάν μετακινήσεις των μεθυσμένων οδηγών προσφέρονται από έξι νυχτερινά κλαμπ διασκέδασης διαφορετικών πόλεων.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής Ιταλίας, οι οδηγοί και κλάμπερς συγκεκριμένων μαγαζιών θα μπορούν να παίρνουν προπληρωμένα ταξί κατά την αποχώρησή τους. Στόχος είναι η μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων και προς το παρόν αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα της ιταλικής κυβέρνησης.

TAXI 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός θα πρέπει να περάσει το αλκοτέστ κατά την έξοδό του από το κλαμπ και εάν έχει καταναλώσει πολύ αλκοόλ θα επιστρέψει σπίτι του με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ταξί πληρωμένο από το κράτος.

Το πιλοτικό έργο ανακοινώθηκε από τον Ιταλό Υπουργό Μεταφορών, Mateo Salvini, μετά από αρκετές συζητήσεις με ιδιοκτήτες κλαμπ και influencers/δημιουργούς περιεχομένου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η μέθοδος εφαρμόζεται τώρα σε έξι μεγάλα νυχτερινά κλαμπ της Ιταλίας, στη Βενετία, την Παβία, το Λέτσε και πολλές άλλες πόλεις και φαίνεται να έχει καλή υποδοχή.

TAXI 3

Πέρυσι, δωρεάν ταξί με τη μορφή κουπονιού δοκιμάστηκαν με επιτυχία στο Τρέντο, όπου τα «εισιτήρια» προορίζονταν για γυναίκες, άτομα άνω των 75 ετών και άτομα με αναπηρία.

Τα αποτελέσματα θα αναλυθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν θα ολοκληρωθεί αυτό το «πείραμα» προσφοράς δωρεάν ταξί σε όσους ξεπερνούν το όριο αλκοόλ κατά την έξοδο από το κλαμπ. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση λέει ότι το πρόγραμμα θα προσφερθεί σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των κλαμπ και εταιρείες ταξί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ