Δωρεάν μετακινήσεις με όλα τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη - Ποιες ώρες δεν θα πληρώσετε εισιτήριο

δωρεάν μετακίνηση λεωφορείο

Δωρεάν μετακινήσεις με τα λεωφορεία του προσφέρει ο ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Τη δυνατότητα να μετακινηθεί δωρεάν με τα αστικά λεωφορεία θα έχει αύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας στις οποίες συμμετέχει ο ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, από τις 4 το απόγευμα και μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Από τη δωρεάν μετακίνηση εξαιρούνται οι λεωφορειακές γραμμές του Αεροδρομίου Χ1 και Ν1.

Επιπλέον, την ίδια μέρα, δηλαδή την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί και μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν περιήγηση με τη γραμμή ειδικού ενδιαφέροντος, την «Πολιτιστική γραμμή» Νο 50, για τη γνωριμία με την ιστορία και τα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ, στα λεωφορεία και στις στάσεις τηλεματικής θα προβάλλονται ενημερωτικά μηνύματα με το θέμα και το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

δωρεάν μετακίνηση λεωφορείο

Τέλος, ο ΟΑΣΘ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, διαθέτει δωρεάν στον Δήμο 1.000 προτυπωμένα εισιτήρια μίας μετακίνησης, μειωμένης τιμής, για την διάθεσή τους στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατά επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το τρέχον έτος, το θέμα της εκστρατείας της ΕΕΚ που επιλέχθηκε είναι «Καλύτερες συνδέσεις» (Better Connections), με σύνθημα «Συνδυάζω - Μετακινούμαι» (Mix & Move). Το θέμα επιλέχθηκε για να αποτυπώσει την επιθυμία των ατόμων σε όλη την Ευρώπη να επανασυνδεθούν μεταξύ τους μετά από αρκετούς μήνες απομόνωσης, απαγορεύσεων και περιορισμών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ