Διπλό κέρδος για τα diesel: Και μείωση τιμής στην αντλία και επιδότηση

diesel

Εκτός της επιδότησης στα λίτρα καυσίμου, οι ιδιοκτήτες των diesel αυτοκινήτων θα είναι διπλά ευνοημένοι με βάση τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για τα καύσιμα.

Μεταξύ των άλλων μέτρων στήριξης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παρουσίασε σήμερα μια επιδότηση της τάξης των 22 λεπτών του ευρώ το λίτρο, για τα 60 πρώτα λίτρα καυσίμου, κάθε μήνα. Η επιδότηση καυσίμου για τα νησιά θα ανέλθει στα 27 λεπτά το λίτρο.

Για το πετρέλαιο κίνησης, ωστόσο, θα υπάρξει και μια έξτρα μείωση στο κόστος. Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Θόδωρος Σκυλακάκης, θα επιδοτηθεί στην πηγή -στο διυλιστήριο δηλαδή, από τον κρατικό προϋπολογισμό, η τιμή πώλησης diesel κίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιδότηση θα είναι στα 15 λεπτά το λίτρο και οι αρμόδιοι λένε ότι υπάρχει μηχανισμός που διασφαλίζει ότι αυτή η μείωση στην τιμή του diesel θα περάσει στην αντλία. Η επιδότηση των 15 λεπτών στην τιμή του πετρελαίου κίνησης θα ισχύσει, ωστόσο, μόνο τον Απρίλιο.

Αυτό σημαίνει ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης στην αντλία θα μειωθεί από τα 1,974 ευρώ/λίτρο στα 1,824 ευρώ/λίτρο τον Απρίλιο, χωρίς να υπολογίζεται το κέρδος από την επιδότηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ