Διόδια στην Αττική Οδό -Πώς θα γλιτώσεις χρήματα

διόδια Αττική Οδός

Από σημαντική μείωση της οικονομικής τους επιβάρυνσης μπορούν να επωφεληθούν οι χρήστες της Αττικής Οδού που επιλέγουν το συνδρομητικό πρόγραμμα που τους συμφέρει.

Στους πιο σύγχρονους αστικούς αυτοκινητοδρόμους στην Ευρώπη συγκαταλέγεται η Αττική Οδός, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες της πρωτεύουσας να παρακάμψουν τον αστικό ιστό, φτάνοντας γρηγορότερα στον προορισμό τους.

Σε καθημερινή βάση, στην Αττική Οδό εισέρχονται δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων οφείλουν να καταβάλουν το αντίστοιχο τέλος διοδίων, το οποίο είναι ίδιο και στους 39 σταθμούς διοδίων, και για τα επιβατικά (Ι.Χ.) ανέρχεται σε 2,80 ευρώ.

Αττική Οδός
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό, ωστόσο, που δεν γνωρίζουν πολλοί οδηγοί είναι ότι μπορούν μειώσουν την οικονομικής τους επιβάρυνση, μέσω κάποιων συνδρομητικών προγραμμάτων που προσφέρει η εταιρεία.

Απαραίητη προϋπόθεση για να επωφεληθεί ο οδηγός από τα τελευταία είναι να αποκτήσει τον πομποδέκτη της εταιρείας (ηλεκτρονική συσκευή e-Pass) και να γίνει συνδρομητής. Για να ενεργοποιηθεί ο συνδρομητικός λογαριασμός, ο χρήστης προπληρώνει έναν αριθμό διελεύσεων ο οποίος για τα επιβατικά Ι.Χ. & τα ελαφρά εμπορικά οχήματα συνολικού ύψους < 2,70 μ. ανέρχεται σε 30 ευρώ. Ακολουθούν τα προσφερόμενα συνδρομητικά προγράμματα:

Express

Συνδρομητικό πρόγραμμα προπληρωμής με σταθερή έκπτωση από την πρώτη κιόλας διέλευση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των διελεύσεων που πραγματοποιεί ο συνδρομητής και τον χρόνο υλοποίησής τους.

Με το πρόγραμμα Express το τέλος διοδίων ανέρχεται σε 2,55 ευρώ, μειωμένο κατά 0,25 ευρώ συγκριτικά με το «κανονικό» τέλος διοδίων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συμφέρει για μέχρι 35 διελεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Bonus

Το συγκεκριμένο συνδρομητικό πρόγραμμα προπληρωμής επιβραβεύει τους τακτικούς χρήστες της Αττικής Οδού, καθώς ο οδηγός μεγιστοποιεί τα οφέλη του στις 47 διαδρομές τον μήνα, εξασφαλίζοντας έτσι έκπτωση 32%.

Οι πρώτες 32 διελεύσεις ανέρχονται σε 2,80 ευρώ, ενώ οι επόμενες 15 (33η έως 47η) είναι δωρεάν. Οι πέραν των 47 διελεύσεων (48η και άνω) κοστίζουν 2,80 ευρώ έκαστη.

Friendly

Παρέχει αυξανόμενη κλιμακωτή έκπτωση ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση. Έτσι, όσες περισσότερες διελεύσεις πραγματοποιεί ο συνδρομητής στον αυτοκινητόδρομο σε μηνιαία βάση, τόσο περισσότερο κερδίζει. Συμφέρει από 88 διελεύσεις και πάνω τον μήνα με τα τέλη διοδίων να ορίζονται ως εξής:

Οι πρώτες 30 διελεύσεις κοστίζουν 2,55 ευρώ έκαστη, οι επόμενες 20 (31η έως 50η) 2,30 ευρώ, και οι πέραν των 50 διελεύσεων (51η και άνω) 2,05 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ