Διέρρευσε η «καυτή» Toyota GR Corolla

toyota gr corolla

Με όπλα της την «επιθετική» εμφάνιση, το σπορ στήσιμο και τον ενισχυμένο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα, η GR Corolla ανακατεύει την τράπουλα στην κατηγορία των hot hatches.

Λίγες ώρες πριν την επίσημη αποκάλυψη της Toyota GR Corolla, διέρρευσε ένα set φωτογραφιών που απεικονίζουν το τελευταίο χρονικά δημιούργημα της Gazoo Racing, το οποίο παίρνει θέση δίπλα στο GR Yaris.

Οι φωτογραφίες εντοπίστηκαν από το GR Corolla Forum και δείχνουν με κάθε λεπτομέρεια την «επιθετική» εμφάνιση του «καυτού» μικρομεσαίου hatchback, με μεγάλα highlights τον επιβλητικό μπροστινό προφυλακτήρα, τα φουσκωμένα φτερά, τη μεγάλη πίσω αεροτομή, τις ευμεγέθεις ζάντες με τις κόκκινες δαγκάνες, αλλά και τις 3 απολήξεις της εξάτμισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
toyota gr corolla

Το φως της δημοσιότητας είδαν και ορισμένες από τις τεχνικές προδιαγραφές της Toyota GR Corolla η οποία θα ενσωματώνει τον ισχυρότερο 3κύλινδρο μοτέρ στον κόσμο που παίρνει θέση κάτω από το καπό του GR Yaris.

Εντούτοις, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 1.600αρης τούρμπο βενζινοκινητήρας αποδίδει 300 PS (αντί 261 PS) και 370 Nm, εξασφαλίζοντας ιδιαίτερα εκρηκτικές επιδόσεις.

toyota gr corolla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κίνηση θα φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, αλλά και του συστήματος τετρακίνησης GR Four με 3 προγράμματα οδήγησης - Normal, Sport, Track.

Στο Normal το 60% της ροπής φτάνει στους μπροστινούς τροχούς, στο Sport το 70% φτάνει στον πίσω άξονα, και στο Track η κατανομή στους δύο άξονες είναι ισόποση (50/50).

toyota gr corolla

Η GR Corolla, τέλος, αναμένεται να εφοδιάζεται με σπορ ανάρτηση και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S tyres που θα «ντύνουν» 18άρες ζάντες αλουμινίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το hot hatch αναμένονται σε λίγες ώρες, κατά την πλήρη αποκάλυψή του.

toyota gr corolla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ