Διαθέσιμο το νέο SYM Wild 160 – Με στάνταρ traction control (τιμή)

Νέο scooter SYM Wild 160 -Τιμή στην Ελλάδα 2023

Η ελληνική αντιπροσωπεία της SYM, ανακοίνωσε την άφιξη του νέου scooter Wild 160, το οποίο φέρει στον στάνταρ εξοπλισμό του traction control αλλά και σύστημα Start & Stop.

Το νέο SYM Wild 160 συνδυάζει τις προηγμένες τεχνολογίες με την οικονομία στην καθημερινή χρήση και έρχεται για να εμπλουτίσει τη γκάμα της ταϊβανέζικης εταιρείας ως μια πρόταση που ξεχωρίζει και για το δυναμικό της design.

Το Wild 160 ανήκει στη νέα γενιά scooters της SYM με την έμπνευση για τη σχεδίασή του να προέρχεται από την επιθετική όψη του ταχύτερου φιδιού στον κόσμο, του Black Mamba. Οι LED προβολείς είναι σχεδιασμένοι και τοποθετημένοι σε τέτοιο σημείο ώστε να παραπέμπουν στο βλέμμα του Mamba και παράλληλα να προβάλλουν μια ισχυρή δέσμη φωτός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, τα επίσης LED πίσω φωτιστικά σώματα κάνουν το Wild 160 να μην μοιάζει με κανένα άλλο scooter ή μοτοσυκλέτα που κυκλοφορεί στο δρόμο, χάρη στο μοναδικό σχήμα τους που αντιγράφει τα δόντια του φιδιού όταν ετοιμάζεται να αρπάξει τη λεία του.

Η βαφή του WILD 160 αποτελεί κι αυτή ένα εντυπωσιακό στοιχείο του υγρόψυκτου scooter, καθώς χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία επίστρωσης, η οποία δίνει έναν διαφορετικό χρωματικό τόνο στις επιφάνειες, ανάλογα με τη γωνία που πέφτει το φως στα πλαστικά του σε διάφορες φωτιστικές συνθήκες.

Επιπλέον, το τμήμα σχεδιασμού της SYM πρόσθεσε μερικές ιδιαίτερες πινελιές που κάνουν το Wild 160 να διαθέτει μια ξεχωριστή ταυτότητα, όπως η υφή των πλαστικών του στο εσωτερικό της ποδιάς και στο υπόλοιπο «κοστούμι», που θυμίζει φολίδες από δέρμα φιδιού και αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα στην κατηγορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τεχνολογικά προηγμένος κινητήρας

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του Wild 160 αποδίδει 16 ίππους και 15 Nm ροπής και είναι κατασκευασμένος με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής. Διαθέτει σύστημα start/stop, εξελιγμένο ψεκασμό της Keihin, σύστημα μηδενικής αντίστασης κατά την εκκίνηση (Ζ. R.S.G.) με τη γεννήτρια να παίζει το ρόλο και της μίζας, και ειδική κατεργασία στα κινούμενα μέρη που μειώνει τις τριβές και τις απώλειες ισχύος.

Επιπλέον, η υδροδυναμική μελέτη του συστήματος ψύξης μέσα από προηγμένα υπολογιστικά μοντέλα που χρησιμοποιεί το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της SYM, καθιστά το μοτέρ πιο αποδοτικό και μικρό σε μέγεθος έναντι άλλων κινητήρων αντίστοιχου κυβισμού, συμβάλλοντας σημαντικά στη συγκέντρωση των μαζών και κατ’ επέκταση στη δυναμική συμπεριφορά του Wild 160.

Εργονομικά μελετημένη προσέγγιση

Εκτός από το στιλ, ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην εργονομία και την πρακτικότητα του Wild 160, με την ενιαία σέλα να διαθέτει μεγάλη επιφάνεια, μικρή υψομετρική διαφορά ανάμεσα σε αναβάτη και συνεπιβάτη, αλλά και ικανή ποσότητα αφρώδους για άνεση ακόμη και μετά από πολύωρη παραμονή πάνω της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εργονομικό τρίγωνο (σέλα–τιμόνι–πάτωμα) δημιουργεί φυσικές γωνίες για τα άκρα, ακόμη και στους υψηλόσωμους αναβάτες σύμφωνα με τη SYM, ενώ υπάρχει και η επιλογή για την τοποθέτηση των ποδιών πιο μπροστά και σε πιο όρθια θέση, για ακόμη μεγαλύτερη άνεση στις πιο μακρινές διαδρομές.

Το επίπεδο πάτωμα έχει μεγάλες διαστάσεις που βοηθούν τη μεταφορά αντικειμένων και χειραποσκευών, προσθέτοντας έξτρα χρηστικότητα χωρίς να θυσιάζεται μέρος του στιλ. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα έχει χωρητικότητα 28 λίτρων και μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται λύσεις όπως η θύρα USB, ο γάντζος ανάρτησης χειραποσκευών, ο ανοιχτός αποθηκευτικός χώρος κάτω από το τιμόνι και ο κεντρικός διακόπτης με τη μαγνητική, αντικλεπτική ασφάλεια.

Καινοτομία, συμπεριφορά και πλούσιος εξοπλισμός

Το Wild 160 δεν υπολείπεται στον τομέα της συμπεριφοράς και της ασφάλειας, με τη SYM να εξοπλίζει το scooter της με το πατενταρισμένο σύστημα μοχλισμού A.L.E.H. το οποίο μειώνει σημαντικά τη συμπίεση της πίσω ανάρτησης στις επιταχύνσεις και στο απότομα άνοιγμα του γκαζιού, βελτιώνοντας τις γρήγορες εξόδους από τις στροφές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, στο στάνταρ ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Wild 160 συμπεριλαμβάνονται το σύστημα traction control, καθώς και το εξελιγμένο ABS 10.3ΜΒ της Bosch, το οποίο διαθέτει μικρότερο όγκο και βάρος, αλλά ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χάρη στην τεχνολογία FPU chip.

Η μεγάλη οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD), προβάλλει όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες με ευανάγνωστες ενδείξεις κάτω από όλες τις εξωτερικές συνθήκες φωτισμού, ενώ οι διακόπτες στα χειριστήρια του Wild 160 είναι σχεδιασμένοι στα πρότυπα των σπορ μοτοσυκλετών, με γνώμονα την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα.

Το Wild 160 είναι ήδη στην ελληνική αγορά με την τιμή του να βρίσκεται στα 3.495 ευρώ και διατίθεται από το δίκτυο συνεργατών SYM της ελληνικής αντιπροσωπείας Γκοργκόλης Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ