«Διάσωση» ενός Audi Quattro μετά από 28 χρόνια ακινησίας (video)

Audi Quattro Barn Find 1

Το εμβληματικό μοντέλο της Audi έχει αφήσει το στίγμα του στην αυτοκίνηση και του σίγουρα του άξιζε ένα καλύτερο αύριο.

Το Audi Quattro ήταν το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας που έφερε σύστημα τετρακίνησης, και παρόλο που υπήρχαν ήδη ορισμένα μοντέλα με τέτοιου είδους μετάδοση, το Quattro ήταν αυτό που συνέβαλε περισσότερο στην διάδοση της τετρακίνησης.

Audi Quattro Barn Find 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Audi Quattro ήταν το μοντέλο που αναβάθμισε το κράτημα και την αποτελεσματικότητα των αυτοκινήτων στο δρόμο, μιας και η μόνιμη τετρακίνηση του εξασφάλιζε υψηλό περιθώριο πρόσφυσης.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1980 και το εικονιζόμενο μοντέλο είναι του 1982. Το κακό με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ότι το πάρκαραν το 1994 σε ένα γκαράζ σε μια μικρή πόλη της Σκωτίας, και φέτος μετά από 29 χρόνια ξαναβλέπει το φως της ημέρας.

Audi Quattro Barn Find 3

Το Audi Quattro δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς πρόκειται για ένα από τα ιερά δισκοπότηρα για τους λάτρεις του αυτοκινήτου. Ο ιδιοκτήτης του πέθανε το 2021, αλλά ο αδερφός του επέτρεψε στον δημοσιογράφο Jonny Smith να παρουσιάσει το σπάνιο μοντέλο και να το αναδείξει λίγο πριν δημοπρατηθεί.

Το συγκεκριμένο Quattro έχει μόνο 93.476 χλμ. στον ολικό χιλιομετρητή και είναι εξοπλισμένο με το έντονο αεροδυναμικό κιτ. Είναι λευκού χρώματος και φοράει ασορτί 5κτινες ζάντες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi Quattro Barn Find 4

Εμφανισιακά, όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το αυτοκίνητο έχει περάσει και καλύτερες μέρες, μιας και παρουσιάζει διάβρωση στο κάτω μέρος του και φυσικά όλο το αμάξωμα είναι απίστευτα βρώμικo. Παρόλα αυτά, η λάμψη και η ιστορία δεν μπορούν να σβήσουν και αποτελεί μία πολύ καλή βάση για να αναγεννηθεί.

Κάτω από το καπό, φωλιάζει ο 5κύλινδρος τούρμπο κινητήρας βενζίνης των 2,2 λίτρων που απέδιδε εκείνη την εποχή 200 ίππους και το καθιστούσε ως ένα από τα ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά στο δρόμο αυτοκίνητα.

Audi Quattro Barn Find 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σημαντικότερο όμως είναι το εσωτερικό του είναι σε άψογη κατάσταση και δεν έχει πέσει «θύμα» τρωκτικών ή μούχλας, πράγμα που σημαίνει ότι η αναγέννησή του δεν θα είναι τόσο επίπονη οικονομικά.

Μάλιστα, παρόλο που χρειάζεται γενική επισκευή για να αποκατασταθεί η αίγλη του, το Audi Quattro δημοπρατήθηκε στο Νησί για κάτι παραπάνω από 23.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ