Τέλος οι διακοπές στο ίντερνετ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας -Πότε έρχεται το 5G

κινητό τηλέφωνο

Καλύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο θα έχει το επιβατικό κοινό μόλις ολοκληρωθεί το έργο για το 5G που βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο.

Την επιθυμία του να αναβαθμιστεί η εμπειρία των επιβατών στα ΜΜΜ εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), Θανάσης Κοτταράς, στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summit του Υπερταμείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στο έργο του 5G στους σταθμούς του Μετρό, το οποίο θα βελτιώσει τη σύνδεση του επιβατικού κοινού στο διαδίκτυο. Όπως επισήμανε ο κ. Κοτταράς, το πιλοτικό πρόγραμμα στους σταθμούς του τμήματος Άγιος Δημήτριος – Ελληνικό, στη Γραμμή 2, προχωρά και μόλις ολοκληρωθεί (εκτιμάται στα μέσα του 2024) θα πάρει σειρά και το υπόλοιπο δίκτυο (γραμμή 2 και 3), βελτιώνοντας την εμπειρία των επιβατών οι οποίοι δεν θα χάνουν το σήμα τους ακόμα και όταν οι συρμοί κινούνται στις σήραγγες.

Μετρό

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι είτε πριν το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός που αφορά στο έργο μετατροπής της κινητικής ενέργειας από την επιβράδυνση των συρμών σε ηλεκτρική.

«Είναι κάτι που ισχύει στο εξωτερικό και θα εφαρμοστεί και στη Γραμμή 4 του Μετρό. Έχουμε ξεκινήσει από τη Γραμμή 1 με την ανακαίνιση/αναβάθμιση δύο υποσταθμών, για να μπορεί να γίνεται αυτή η μετατροπή, ενώ το 2024 θα ξεκινήσει η μελέτη για τις δύο άλλες γραμμές […] H εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάνει τουλάχιστον 12%», εξήγησε, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να φτάσει και στο 20%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, αναφέρθηκε και στο έργο σταδιακής αντικατάστασης όλων των συμβατικών λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων με αντίστοιχα τύπου LED σε όλους τους σταθμούς και στη σήραγγα της Γραμμής 1, υποστηρίζοντας ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2024.

Πρόκειται για ένα έργο που συνδράμει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στο επιβατικό κοινό.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ