Διαβάσεις τρένων: Πώς πρέπει να περνάς με ασφάλεια -Ποια τα πρόστιμα για τους οδηγούς

Διάβαση τρένου

Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν περιορίζεται εύκολα, αλλά οι οδηγοί πρέπει να υπακούν στη σήμανση των δρόμων για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

Οι οδηγοί όλων των οχημάτων πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά για να μην δημιουργούνται προβλήματα με την κυκλοφορία, ενώ θα πρέπει να έχουν τεταμένη προσοχή στην σήμανση και φυσικά στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Επιπλέον, όλοι οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με διαφόρων ειδών διαβάσεις, κυρίως πεζών, με τις πιο επικίνδυνες να είναι αυτές των σιδηροδρομικών γραμμών που συναντάμε, τόσο στον αστικό ιστό όσο και στην επαρχία.

Railroad crossing 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό και γνωστό, όταν ένας οδηγός πλησιάζει ή διασχίζει σιδηροδρομική γραμμή θα πρέπει να έχει τεταμένη την προσοχή του. Είτε είναι φυλασσόμενη είτε όχι, οι κινήσεις που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι συγκεκριμένες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνά ότι το τρένο έχει πάντα προτεραιότητα.

Στις φυλασσόμενες διαβάσεις τρένων υπακούμε στην σήμανση και ακινητοποιούμε το όχημα αρκετά μέτρα πριν τις μπάρες προστασίας. Στις αφύλακτες όμως, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να την προσεγγίσουμε με υποψία.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να μειώσουμε ταχύτητα μέχρι να ακινητοποιηθεί πλήρως το όχημα, αρκετά μέτρα πριν την αφύλακτη διάβαση. Μετά θα πρέπει να ανοίξουμε ελαφρώς τα εμπρός παράθυρα για να ακούμε τους ήχους τους περιβάλλοντος και φυσικά να μειώσουμε την ένταση του ηχοσυστήματος και να διακόψουμε οποιαδήποτε ομιλία στο συνδεδεμένο με το σύστημα πολυμέσων τηλέφωνό μας.

Railroad crossing 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μετά θα πρέπει να πλησιάσουμε διστακτικά, να ελέγξουμε οπτικά, πάντα με ανοιχτά τα παράθυρα για να ακούμε, και να διασχίσουμε την αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση το ταχύτερο δυνατό, και ας ταλαιπωρηθεί ελαφρώς η ανάρτηση του οχήματός μας.

Όσον αφορά το πρόστιμο που ισχύει για παράνομη διέλευση από τις φυλασσόμενες διαβάσεις, είτε διαθέτουν STOP, είτε φωτεινό σηματοδότη, είτε μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας, και δεν υπακούσει ο οδηγός, τότε θα τιμωρηθεί με 700 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 μέρες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ