Έτσι δεν θα σου κλέψουν ποτέ τους τροχούς του αυτοκινήτου σου -Η νέα, επαναστατική πατέντα

Ford wheel antitheft system 2

Η Ford κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα νέο αντικλεπτικό σύστημα τροχών για να βοηθήσει στην πάταξη της νέας «μόδας» των κλεφτών.

Η κλοπή αναλώσιμων από τα αυτοκίνητα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων σε όλο τον κόσμο, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο με κάθε δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα με το Ford Authority, ιστοσελίδα που επικεντρώνεται στα νέα της εταιρείας, η αμερικανική εταιρεία κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα νέο σύστημα προστασίας των τροχών από κλοπή.

Ford wheel 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πατέντα κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και περιγράφεται ως ένα σύστημα αισθητήρων, τόσο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όσο και στους τροχούς. Οι αισθητήρες συνεργάζονται μεταξύ τους, παρακολουθώντας οτιδήποτε ύποπτο θα μπορούσε να συμβεί στην προσπάθεια κάποιου να κλέψει τους τροχούς του αυτοκινήτου.

Ford wheel antitheft system 1

Εάν το σύστημα εντοπίσει πιθανή κλοπή, αντιδρά αμέσως ενεργοποιώντας τον συναγερμό του αυτοκινήτου και φώτα. Ταυτόχρονα, ενεργοποιεί τις κάμερες του αυτοκινήτου και στέλνει σήμα απευθείας στο τηλέφωνο του ιδιοκτήτη ή την αστυνομία.

Το σύστημα βασίζεται στην υπάρχουσα τεχνολογία παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών που έχουν σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αισθητήρες και προσθέτοντας μερικά ακόμα νέα χαρακτηριστικά, η Ford στοχεύει να δημιουργήσει μια ουσιαστική λύση για να μπει ένα τέλος στην κλοπή τροχών.

Ford wheel 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το νέο σύστημα πρόληψης κλοπής τροχών, έρχεται σε μια εποχή που η κλοπή ανταλλακτικών αυτοκινήτων αυξάνεται. Πέρυσι σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ σε τέτοια περιστατικά, με τους κλέφτες να στοχεύουν ακριβά αναλώσιμα όπως τροχοί, καταλύτες και φωτιστικά σώματα.

Η πατέντα της Ford κατά της κλοπής τροχών αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα και να αλλάξει το παιχνίδι στον αγώνα κατά του εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ