Τι δεν πρέπει να αφήνω στο αυτοκίνητο τον χειμώνα -Από τι κινδυνεύω

Τι απαγορεύεται να αφήσω τον χειμώνα στο αυτοκίνητο

Σε αντίθεση με τα πράγματα που πρέπει να έχουμε πάντα στο αυτοκίνητο τον χειμώνα, τα αντικείμενα που ακολουθούν δεν θα πρέπει να μένουν ποτέ εντός για λόγους ασφάλειας.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια τον χειμώνα απαιτούν από τον οδηγό ενός αυτοκινήτου να λάβει μια σειρά από μέτρα ώστε να διασφαλίσει την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων και την απρόσκοπτη μετακίνησή του.

Και ενώ η τοποθέτηση -και η μόνιμη παρουσία- αντιολισθητικών αλυσίδων στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μας θεωρείται αυτή την περίοδο του χρόνου μια κίνηση επιβεβλημένη, υπάρχουν και κάποια πράγματα και αντικείμενα που δεν θα πρέπει να παραμένουν ποτέ στην καμπίνα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παραπάνω ισχύει ακόμη περισσότερο για τις βόρειες και τις ορεινές περιοχές της ελληνικής επικράτειας όπου η θερμοκρασία περιβάλλοντος πλησιάζει συχνά ή πέφτει ακόμη και κάτω από το μηδέν. Πάμε να δούμε ποια είναι τα αντικείμενα που δεν πρέπει να ξεχνάμε στο αυτοκίνητο τον χειμώνα και να φροντίζουμε να τα παίρνουμε πάντα μαζί μας στο σπίτι.

Μπουκάλια και σπρέι με εύφλεκτα αέρια και υγρά

Εφόσον οι θερμοκρασίες βρίσκονται ή θα βρεθούν πολύ κοντά ή και κάτω από το μηδέν φροντίζουμε να απομακρύνουμε από το αυτοκίνητο και μπουκάλια και σπρέι που έχουν εύφλεκτα προωστικά αέρια.

Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αυτά τα μπουκάλια ενδέχεται να παρουσιάσουν διαρροή μέσα στην καμπίνα, κάτι που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία του οδηγού και των επιβατών αλλά και να αυξήσει το ενδεχόμενο ανάφλεξης από κάποιον σπινθήρα, για παράδειγμα από έναν αναπτήρα για τσιγάρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φάρμακα

Όπως και οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, έτσι και οι πολύ χαμηλές που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους τον χειμώνα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε φάρμακα που έχουμε στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Ακόμα και εκείνα τα φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο για να διατηρηθούν θα καταστραφούν αν η καμπίνα του αυτοκινήτου παγώσει και η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν. Αυτό ισχύει και για τα φάρμακα που χρειάζεται να παραμείνουν σε ψυγείο αφού ανοιχτούν, ενώ δεν θα πρέπει να μείνουν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία κάτω από δύο βαθμούς Κελσίου γιατί θα μειωθεί η δραστικότητά τους.

Αναψυκτικά και μπύρες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι και πολύ δύσκολα για ένα αναψυκτικό να παγώσει αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Όσοι έχουν ξεχάσει ένα κουτάκι αναψυκτικού που περιέχει ανθρακικό στην κατάψυξη γνωρίζουν πολύ καλά τη δυσάρεστη έκπληξη που τους περιμένει το επόμενο πρωί ή μπορεί ακόμη και να τους… ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας αν πρόκειται για μπουκάλι μπύρας που εκρήγνυται.

Φαγητό

Όπως και με τα ποτά που αναφέραμε πιο πάνω έτσι και με το φαγητό μπορούμε να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων αν τύχει να αφήσουμε τα ψώνια της ημέρας στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η προειδοποίηση στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά κυρίως προϊόντα που βρίσκονται σε κονσέρβες που περιέχουν και υγρά, τα οποία μπορούν να ανοίξουν την κονσέρβα σε ακραίες θερμοκρασίες.

Μουσικά όργανα

Κάτι που μπορεί να μην γνωρίζουν οι χομπίστες που ασχολούνται με την μουσική είναι η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες σε όργανα τα οποία είναι κατασκευασμένα από ξύλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ