Δεν «πεθαίνει» το 5θυρο Lada Niva

Lada Niva

Παρά τις πληροφορίες περί του αντιθέτου, η 5θυρη έκδοση του Lada Niva θα συνεχίσει την πορεία του στην αγορά και το 2022.

Μέχρι πρότινος οι πληροφορίες από τη Ρωσία έκαναν λόγο ότι η Lada σχεδιάζει να βάλει τέλος στην παρουσία του 5θυρου Niva Legend στις αγορές όπου προσφέρεται, μέσα στο Νοέμβριο.

Ωστόσο, με τις ημέρες να περνάνε, η μακρύτερη έκδοση του αειθαλούς 4Χ4 παρέμεινε στον κατάλογο της ρώσικης φίρμας και, όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο VKontakte (το ρώσικο Facebook), το 5θυρο Lada Niva θα συνεχίσει κανονικά να πωλείται και στο πρώτο 6μηνο του 2022 και ίσως μέχρι και τον ερχόμενο Μάιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lada Niva Legend

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο η Lada ματαίωσε το τέλος του 5θυρου Niva, το οποίο θυμίζουμε ότι είχε αποφασιστεί λόγω της μεταφοράς της γραμμής παραγωγής στις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις της Avtovaz (Lada), με αποτέλεσμα να κριθεί ασύμφορη η συνέχιση της παραγωγής του.

Παράλληλα, υπάρχει και εσωτερικός ανταγωνισμός με το νεότερο Niva Travel που είναι η κάπως πιο μοντέρνα, πρώην εκδοχή της Chevrolet, το οποίο κατασκευάζεται πλέον από τη Lada ύστερα από το τέλος της συνεργασίας της με τη GM και απευθύνεται ακριβώς στο ίδιο κοινό με το Niva Legend.

Lada Niva Legend
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 5θυρη έκδοση του Lada Niva (ή Niva Legend όπως ονομάζεται σήμερα το μοντέλο) βρίσκεται στην αγορά από το 1996 και βασίζεται φυσικά πάνω στο γνωστό μας 3θυρο Niva. Το αμάξωμά του είναι μακρύτερο κατά 500 χλστ. συγκριτικά με αυτό του 3θυρου μοντέλου και έτσι, το συνολικό του μήκος αγγίζει τα 4.240 χιλιοστά.

Για την κίνηση του 5θυρου Niva Travel φροντίζει ο ίδιος ακριβώς 1.700άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 83 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και μόνιμη τετρακίνηση, που διαθέτει μεταξύ άλλων και «κλείδωμα», αλλά και υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων.

Lada Niva Legend

Στο πεδίο της τιμής, το κόστος του μοντέλου στη Ρωσία ξεκινά από τα 747.900 ρούβλια ή 8.845 ευρώ, όντας έτσι ένα από τα φθηνότερα 4Χ4 μοντέλα της αγοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ