Δείτε τα ακραία τεστ των κινέζων στα καινούργια αυτοκίνητα (video)

Hongqi torture crash test 1

Η Hongqi είναι μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας και «βασανίζει» τα μοντέλα της για να μας δείξει την αντοχή τους σε πραγματικά σκληρές συνθήκες.

Η Hongqi ανήκει στην FAW (First Auto Works) και το όνομά της σημαίνει “κόκκινη σημαία”, κάτι που υποδεικνύεται και από τον λογότυπό της. Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες και σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατασκευάζει και τα κρατικά επιβατικά οχήματα.

Hongqi torture crash test 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν, κάθε αυτοκίνητο που ετοιμάζεται να διατεθεί στην αγορά, πρέπει να περάσει από μία σειρά δοκιμών. Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες, τα μοντέλα που πωλούνται στην Ευρώπη πρέπει να περάσουν τις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP. Αυτό είναι ένα υποχρεωτικό βήμα για κάθε μοντέλο που λανσάρεται εμπορικά.

Hongqi torture crash test 3

Ανάλογα με τον αριθμό των αστεριών που αποκτούν τα αυτοκίνητα, μπορούμε να πούμε ότι ένα συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου είναι ασφαλέστερο από ένα άλλο. Οι δοκιμές πρόσκρουσης «αναπαράγουν» τα ατυχήματα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ένα όχημα κατά τη διάρκεια της ζωής του, και όπως αντιλαμβάνεστε ο ανεξάρτητος οργανισμός δεν ρίχνει ένα αυτοκίνητο σε τοίχο με 300 χλμ./ώρα σε τοίχο ή από μία γέφυρα.

Για να μας δείξει όμως η Hongqi ότι τα αυτοκίνητά της είναι ανώτερα των δοκιμών που περνούν τα αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργάνωσε μια ιδιαίτερα επώδυνη σειρά «βασανιστηρίων» για ένα από τα μοντέλα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Hongqi torture crash test 4

Αφού έριξε μια φλεγόμενη μπάλα κατεδάφισης προς την κατεύθυνση του, το πέρασε εν κινήσει πάνω από εκρηκτικά και στη συνέχεια τρύπησε δύο τοίχους από τούβλα. Σε αυτή τη φάση, το αυτοκίνητο είναι βαριά «πληγωμένο» και έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι αερόσακοι.

Hongqi torture crash test 5

Αυτό όμως που πραγματικά έχει σημασία είναι η προστασία των επιβατών, και σε αυτό το σημείο, φανταζόμαστε ότι θα είναι ακόμα ζωντανοί. Μάλιστα, για να «τραβήξει» λίγο ακόμα το σενάριο η Hongqi, έριξε και ένα αυτοκίνητο στην οροφή του. Παραδόξως, το βαριά «τραυματισμένο» αυτοκίνητο εξακολουθούσε να λειτουργεί στο τέλος του βίντεο και έφυγε χωρίς εξωτερική βοήθεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ