Έρχεται το νέο Lada Niva -Οι πρώτες φωτογραφίες του εσωτερικού του

Lada Niva Vision 1

Η AvtoVAZ ετοιμάζει τη νέα γενιά του εμβληματικού της 4x4 και αυτές τις μέρες προχώρησε σε πατεντάρισμα των σχεδίων του ταμπλό.

Η AvtoVAZ, η μητρική της Lada, συνεχίζει την έρευνα και εξέλιξη της επερχόμενης γενιάς του Niva, παρά τις όποιες δυσκολίες είχε να αντιμετωπίσει τον τελευταίο χρόνο από τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Lada Niva Vision 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα, τα πρώτα χαρακτηριστικά του ταμπλό τα είχαμε δει σε «επεισόδια», μιας και η AvtoVAZ τα παρουσίαζε με το σταγονόμετρο. Αυτές τις μέρες όμως, προχώρησε σε πατεντάρισμα ολόκληρου του ταμπλό.

Οι πατέντες μας δείχνουν ένα ταμπλό που χωρίζεται σε τμήματα, με την κεντρική κονσόλα να εξέχει. Η τελευταία φιλοξενεί το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων και ακριβώς από κάτω τα περιστροφικά χειριστήρια του κλιματιστικού και ορισμένα πλήκτρα βασικών λειτουργιών.

Lada Niva Vision 3

Επιπλέον, οι πατέντες μας δείχνουν ότι το ταμπλό του επερχόμενου Niva θα έχει δύο κάθετους αεραγωγούς που αγκαλιάζουν την οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων και δύο κυκλικούς στις άκρες του. Στα χαμηλά σημεία του ταμπλό υπάρχουν θύρες USB, μία 12βολτη πρίζα για φόρτιση παλιών συσκευών και θήκες για μικροαντικείμενα.

Μέχρι πριν μερικούς μήνες γνωρίζαμε ότι η νέα γενιά του Lada Niva θα βασιζόταν στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και ότι θα παρουσιαζόταν μέσα στο 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lada Niva Vision 4

Η νέα γενιά του θρυλικού 4x4 της Lada θα ήταν 5θυρη και λίγους μετά θα παρουσιαζόταν η επιμηκυμένη εκδοχή του με ακόμα καλύτερους χώρους και την ονομασία Grand Niva. Οι πωλήσεις και των δύο εκδόσεων του Niva δεν θα περιοριζόντουσαν στα σύνορα της Ρωσίας, και ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα τα βλέπαμε να κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη.

Η Avtovaz μας έχει προϊδεάσει για το παρουσιαστικό του νέου μοντέλου μέσω του σκίτσου του Niva Vision. Όπως είναι λογικό, η εικόνα του θα παραμείνει γνώριμη, διατηρώντας την “τετράγωνη” σχεδίαση.

Lada Niva Vision 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά βέβαια ίσχυαν μέχρι την στιγμή που η Renault παραχώρησε το μερίδιο της στην AvtoVAZ (67,6%), στο ινστιτούτο σχεδιασμού FSUE NAMI, και από τότε η παρουσίαση του νέου μοντέλου είναι ασαφείς.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ